Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze uživatele Matty k tomuto seriálu (4)

Tělesný strážce (1944) (S01E15) 

Jedna z nejslavnějších „tomajerryovek“, ve které zákeřný myšák provokuje nebohého kocoura díky podpoře bulldoga Spikea s ještě větší drzostí než obvykle. Vždycky pro mě bylo (a navždy nejspíš bude) záhadou, kolik lidí tomu malému bastardovi pokaždé drží palce, jistě, Tom taky není svatý, ale neměl by dle zákonitostí potravního řetězce tu potvoru sežrat hned v první epizodě? Vždyť to není fér, aby vždycky zvítězil ten slabší jenom proto, že je slabší a aby mu všichni fandili jenom proto, že má nad tím silnějším navrch. Ne, že bych při hokejovém utkání Česko-Slovensko nedržel vždycky palce, tomu týmu, který zrovna vede, ale tohle je přece něco jiného. Nebo není? ()

Ostrov kanibalů (1951) (S01E59) 

O tom, že to nebude obyčejná epizoda Toma a Jerryho, svědčí již samotný název odkazující k Hawksově komedii His Girl Friday. S ní však nemá nic společného, zde jde o brutální historku z ostrova kanibalů, která měla ve své době problémy s cenzory ani ne tak kvůli násilí samotnému (vymlácené zuby nebo kokos v tlamě nejsou pro tuhle dvojku ničím nezvyklým), jako kvůli rasismu (z filmu musely být vystřiženy scény s mluvícími kanibaly – černochy). Tato pohnutá historie snímku přidává na atraktivitě, zároveň mu však neubírá na vtipnosti. ()

Dva myšketýři (1952) (S01E65) 

Dumasova klasika je parodována pouze názvem, ač je děj situován do Francie 18. stol., více než o šermířské souboje jde o kus dobrého žvance. K nejrozkošnějším patří momenty s Jerryho malým kamarádem Tuffym (obzvlášť jeho “touché“) a pointa pak kapku drsnějším způsobem rekapituluje, co máme na příbězích Toma a Jerryho nejraději. ()

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama