Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Qatai vletí do chřtánů vesmírné bytosti. Bytost nějak ovlivňuje chod lodi a on s tím nemůže nic dělat. Bytost je totiž schopna manipulovat s myslí lidí. Proto posádce lodě vsugeruje představu víru, do kterého když vletí, objeví se zpátky na Zemi. Sedmé se to nezdá a podle údajů to není možné. K tomu Sedmá obdrží zprávu od Qataie. Qatai Sedmé řekne: „On ví, co chcete,“ a spojení se přeruší... (Varan)

(více)

Recenze (7)

Salsecnew 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

FANTASTICKÁ EPIZODA, pozor, je docela hororová, ale žádné usekané hlavy, spíš psychicky. Jeden takový podobný prvek jako ve snímku Invaze či Fakulta. Zdá se, že se konečně posádka dostane domů, kde bude každý vítán, oslavován a odměněn. Jen hrstička členů posádky je zdrženlivá, prakticky všichni jinak podléhají podmaňující fascinaci konečného uzavření této nekonečné cesty. A nikdo si toto nenechá vymluvit, NIKDO, není možné kohokoliv přemluvit k logickému uvažování, že je velice divné, že všechno tak podezřele šťastně vychází. Až fanaticky zatvrzelá posádka? Nebo naopak těch pár nedůvěřivých jedinců je všem na obtíž? ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOS spirit is strong with this one - v dobrém slova smyslu. Popravdě to je možná vůbec první (!) epizoda VOY, co vyvolává ten původní star trek dojem dobrodružství a úžasu nad věcmi, které jde potkat tam někde venku. Jsou tam nějaké detaily co by šly procedurálně/dramaticky dobrousit (snažení 7/9 z první části dílu by mohlo mít větší efekt, mohly by tam být nějaké pochybnosti o reálnosti toho týpka atp.) - nic kritického, ale je to to co mi brání dát 5*. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Voyager zachránili Sedmá, Doktor a Naomi Wildman, to jen tak na okraj. Mám rád tyhle vesmírné obludy, a mrzí mě, že je star trekovské seriály víceméně ignorují. Přitom krystalické entity, mezihvězdné améby, nebo třeba ta divná potvora z The Cloud přímo žadoní po prozkoumání. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama