Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo to sice třináct let, ale nakonec se přeci jen Trpaslík dočkal důstojného pokračování, které se nemusí ohánět jen svým jménem, aby si vybojovalo místo pod sluncem (ano, mluvím o tobě proradná devátá řado!). Podařilo se tu totiž něco, co se příliš často nestává; comeback se vší parádou, která dělala (a dělá) legendu legendou. Kupříkladu hned druhou epizodu bych se nebál zařadit do zlatého trpasličího fondu. A pokud by jedenáctá řada měla být stejně kvalitní, tak si na ní milerád dalších třináct let počkám. ()

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Ááá moje modlitby byly vyslyšeny! Konečně někdo pochopil, že tenhle seriál prostě musí pokračovat. Po celkem nepodařenym pokusu obnovit Red Dwarfa pomocí 3 "závěrečnejch dílů" přichází neskutečně vtipná a originální nová série, která (což je podle mě největší pozitivum) je skoro totožná svým stylem jako staré díly! Herci sou teda už pěkný dědci ale stejnak si to dávaj perfektně! Doufám, že už to nikdy neskončí! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naštěstí po nemastném, neslaném návratu na Zemi se dokázala nyní již parta padesátníků otřepat a duchem se přenést do raných 90. let, kdy na vesmírné lodi Červený trpaslík nebyla o absurdní situace a mimoňské hlášky nouze. Všude jinde doba možná pokročila, ale Červený trpaslík X je sitcom jako ze staré školy a to je vlastně dobře. Zatímco hercům ani v krapet pokročilejším věku elán nechybí, scenáristé už nemají tolik nového, co nabídnout. Unikátních sci-fi zápletek ala polymorf se tedy nedočkáme, Red Dwarf X až trochu moc spoléha na to, že divákům postačí pouhý návrat hrdinů na obrazovku, nesnaží se překonat původní série, neboť správně tuší, že by se mu to nepodařilo. Svůj standard si ale drží pevně... 7/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You're a guinea pig!" - "And you're a baboon four eyes." --- Zhruba půl na půl, co se rozdělení na skvělý a slabší díly týče. Kvarteto z trpaslíka už po letech čte "lidský" časopisy, dívá se na televizní pořady jako z našeho světa, chodí k něčemu jako zubaři, hraje něco jako xbox apod. Neni to tak půvabně archaický, jakkoliv efekty přirozeně nepokročily. V takovym prostředí se potom daleko líp vyžije Lister - a taky že v tomhle přídavku jen sotva hláškujícího Arnieho (kam se poděly ty skvostný "rimmerovský" přirovnání?) válcuje na celý čáře. Dostal mnohem víc prostoru a já jsem za to víceméně rád. Každopádně kocour je tu jedna velká křeč a ... jenom tak na okraj ... po geniálních návštěvách unikátních míst z původních řad - viz Paralelní vesmír - nás teď, milí tvůrci, světem, kde je všecko špatně, vážně neohromíte. :)) ()

Mikita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřila jsem, že se můžu ještě tetelit blahem a těšit se na NOVÉ díly Červeného trpaslíka. Po 3 dílech už jsem nadšená. Jde o to, zvyknout si na absenci dabingu a na oplácanost hlavních představitelů a jste skoro zpátky v čase, kdy byl Trpaslík vtipným dílkem, které jste sledovali stále dokola. 10tá série nabízí skvělé hlášky i vypointování každého dílu. Už jsem dlouho nezažila pocit, že jsem měla chuť, pustit si znovu díl seriálu okamžitě po zhlédnutí. A voilá. Ten dětinský pocit je zpět. Srážím hvězdičku jen za to, že Rimmer zbytečně krotí mimiku svých nozder. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (10)

  • Když Rimmer (Chris Barrie) hlásí popis stázového boxu, vše nasvědčuje tomu, že by to mohla být Kochanská (Chloë Annett). Tedy i to, že v boxu je bruneta. Jak se ale chvíli nato ukáže, profesorka Edgingtonová (Sydney Stevenson) má blonďaté vlasy. (Gaspaccho)
  • Lister (Craig Charles) poté, co vstoupí do konverzace s palubním počítačem Pree, v záběru na Pree z kabiny mizí a znovu se objevuje. (GordonCZ)

Reklama

Reklama