Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

golfista 

všechny recenze uživatele

S "Coenama" mám v jejich posledních filmech trošku problém, proto jsem od "Ladykillers" moc nečekal. Ale když do hlavní role obsadili mýho největšího oblíbence, tak zvědavost zvítězila. A udělal jsem dobře. Film nezapře charakteristický rukopis tvůrců, Tom Hanks je neuvěřitelně "jiný" než obvykle a já se skvěle bavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě hodně rozporuplná komedie. Když tady koukám na ty komentáře. Mě osobně se film velmi líbil. Tom Hanks hraje opravdu divnou postavu, milující básně Edgara Allana Poea a musím říct, že ji hraje opravdu se zaujetím. Na to co v poslední době vzniká komedií. Tato je něčím velmi zvláštní a mezi nimi obzvláště excelující. --- Přijeli jsme autobusem až sem k Mississippi a bojovali jsme za práva černých, aby lidi jako ty mohli volit. - Na to ti seru. Já totiž nevolím. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové mají štěstí, že mám velmi rád Edgara Allana Poa, Toma Hankse, a že se mi trefili do noty s celkovou stylizací, která nepatrně vylupuje nostalgické retro. Posledních 15 minut je vskutku parádních, nicméně v tom je právě zakopaný pes, protože předchozí expozice není vyloženě zábavná, jak jsem si dovolil očekávat, ale pouze mile úsměvná. S odřenýma zločineckýma ušima slabší čtyři hvězdičky a příslib, že "never more" si nechám na jindy. P. S. - Marlon Wayans si chvílemi koleduje o lobotomii...:) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Člověk, který čeká další bezchybnou „coenovku“ bude asi zklamanej. Až na černočernou (tady jsou poznat Coeni v celé své kráse) poslední třetinu se jedná o poměrně klasickou komedii o partě neschopných zlodějíčků. Navíc jde o komedii spíše jen lehce úsměvnou než vyloženě vtipnou. Tom Hanks je v pro něj velmi neobvyklé roli naprosto dokonalý, ale ostatní členové zlodějské bandy mi moc nesedli, stejně tak paní domácí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Coenom podarilo. Skvelá komédia, kde sa strieda milý, distingvovaný a inteligentný humor s trochu buranským chovaním sa niektorých hlavných postáv a to všetko je poprepletané vtipnými hláškami. Výsledkom je výborná zábava. Tiež ide o jedinečnú možnosť vidieť T. Hanksa stvárňovať pre neho pomerne neobvyklú postavu - záporáka. A to teda riadne slizkého :) Ale zvládol ju ľavou zadnou, skvelý herec, pre ktorého je akákoľvek rola brnkačka. Nemôžem zabudnúť ani na starú pani, nepoznám ju, ale bola famózna :) Snímok ako stvorený na relax a zlepšenie nálady. 80/100 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)
  • Pro Toma Hankse to byl první film po mnoha letech, který v amerických kinech nevydělal víc jak 100 milionů dolarů. (imro)
  • Tom Hanks při poslední scéně na mostě vytáhne pistoli, kterou bratři Coenové použili ve své prvotině Zbytečná Krutost. (Bachy)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama