Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

T2 

všechny recenze uživatele

Námet výborný ale to spracovanie od bratov Coenovích ostáva asi tak na pol ceste k tej správnej dokonalosti, jednoducho nevedie to správne odľahčiť a Marlon Wayans sa tam jednoznačne nehodí, v podstate chcú byť z hereckým obsadením nad vecou ale ani samotný Tom Hanks im v tom nejako moc nepomáha, takže okrem trošku uspechanej réžie je tu problém aj herecký výber a ich miestamy až povrchné stvárnenie..., v každom prípade nenudí to vďaka ako tak premyslenému príbehu ale škoda ostáva to len v tej priemernosti. ║Rozpočet $35miliónovTržby USA $39,799,191Tržby Celosvetovo $76,747,441 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Po tom úvodním děsným soundtracku, pak po nudným dlouhým dialogu přišla záplava sprostých slov, která mě donutila vyhodit bratrance od notebooku a vzít si na sebe sluchátka. Pak se tam mihlo pár hlášek. „Ty máš svý Phdr a já skoro maturitu!“ Pak se vše dostalo do průměrné pozice, ze které se to až do konce nevyhrabalo. Tudíž pokračování v rytmu vulgarismu a postupné sledování, jak všichni padají z mostu, mi jasně dalo najevo, že víc jak 3 hvězdičky si to nezaslouží… ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se těchhle Coenů bál, protože takové Bratříčku, kde jsi mě vůbec nezaujalo a čekal jsem, že tohle bude ještě o stupeň níž. Místo toho ale musím uznat, že si i na své poměry překvapivě uvolněnou komedii střihli na výbornou. Teda ne na výbornou oproti jejich nejlepším kouskům, ale rozhodně oproti jiným uvolněným komediím. A oslizlý Hanks je rozhodně obsazen velmi dobře. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Musím se pokorně přiznat, že tohle je první film bratří Coenových, který jsem kdy viděla (samozřejmě to hodlám napravit), a tak ho nemohu srovnát s "těmi nepřekonatelnými ostatními" a chápu, že někdo Lupiče hodnotí méně hvězdičkami, než by si z mého pohledu laika zasloužil, hlavně proto, že ho nezklamal ani tak film jako Coenové. Mně se to prostě líbilo, protože to bylo pěkně a inteligentně vymyšlené, vtipné, skvěle obsazené a výborně zahrané (obzvlášť Tomovi Hanksovi skvěle jde "ďábelský úsměv"). Prostě dobrý film, na který bych se neváhala podívat znova (Coenové neCoenové :) ). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černá komedie a to v obou významech tohoto slovního spojení bří Coenů je příjemným zpestřením nedělního odpoledne, kdy nemáte nic na práci a chcete se inteligentně a lehce pobavit, herecký koncert "jiného" Toma Hankse, špetka dnes tak oblíbeného fekálního humoru a velký kopec černého humoru ryzí kvality, především poslední půlhodinka stojí za to... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Irma během filmu prohlásí, že pravidelně podporuje Univerzitu Boba Jonese, kterou označuje jako dobrou katolickou univerzitu. Ve skutečnosti je to radikální pravicová škola, která odmítala černošské studenty až do 70. let minulého století, a do roku 2000 zakazovala zamilovaným párům otevřeně randit během vyučování. (imro)
  • V úvodu filmu, kdy si paní Munsonová (Irma P. Hall) stěžuje v kanceláři šerifa na hlasitou hudbu, opakuje při zdůvodnění rozhorčení text skladby „I Left My Wallet in El Segundo“ od kapely A Tribe Called Quest. (K.I.N.G.)
  • Jméno G.H Dorr bylo "vypůjčeno" od umělce devatenáctého století, Gustava Dora. (Martin00x)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama