Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Po únosu a znásilnění své třináctileté dcery byl inspektor Corrado Cattani přinucen přerušit vyšetřování zločinů mafie. Přichází další rána - jeho dcera umírá a dva kolegové jsou zavražděni. V zájmu práva a odplaty předstírá spolupráci se zločinci a odkrývá mnohamilionový obchod se zbraněmi. Na scéně se objevuje bývalý nepřítel - Olga Camastra, která se do Corrada zamiluje a je pro něj ochotna odhalit kriminální praktiky. Cattani získává s její pomocí důkaz proti zločincům. Ale boj ještě není u konce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolo ťažšie zvyknúť si na postavy, ktoré neboli také rozmanité ako v predošlej sérii, no tvorcovia predsa len ponúkli kvalitný pohľad na tie zostávajúce a nejaké pridali. Po Catanim, neustále plným výčitiek alebo neutíchajúcej energii baví najviac vypočítavý novinár, majster hoaxov a kydania špiny. Po ňom je to už len Sicília v drobnokresbe charakterov tvoriacich chobotnicu. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování psychologického rozkladu hlavního hrdiny. Postupně se ale snaží zvednout a hned poté již pomalu ale jistě chystá pomstu. Mafiáni mezitím samozřejmě nezahálejí a chystají novou a velkolepou akci. Vražd oproti prvnímu dílu přibývá. Výborný hudební motiv z první série ještě zlepšuje a doplňuje E.Morricone. ()

Reklama

Borki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezabudnuteľná a famózna hudba z tvorby Ennia Morriconeho vyvolávajúca dokonalú atmosféru a zyšujúca schopnosť diváka vžiť sa do deja a do osudov jednotlivých postáv bola pri tvorbe druhej série v tomto seriáli rozhodne tým najväčším krokom vpred. Korením deja sú ďalšie tragické udalosti nastávajúce v živote hlavného hrdinu ktorý už v úvode tejto série prichádza postupne o všetko, po smrti milovanej Titti Pecci Scialoja, postavy ktorá umiera po spáchaní samovraždy v prvej sérii, prichádza najskôr smrť jeho posledných blízkych priateľov, vicekomisára Altera a sudcu Achille Bordonara zavraždených nájomnými vrahmi s cieľom zabrániť ďalšiemu vyšetrovaniu únosu Cattaniho dcéry a ďalších zločineckých aktivít mafie a neskôr tragická smrť dcéry Paoly. Cattani, ktorý tak zostáva úplne sám, vrhnutý do beznádeje, nakoniec prichádza aj o to posledné čo mu ešte zostalo - slobodu a zisťuje že jedinou záchranou je prijať pomoc od človeka priamo zodpovedného za smrť všetkých jeho blízkych. Novým prvkom oproti prvej sérii sú aj niektoré brutálne scény (ako napríklad únos a umlátenie na smrť novinára Maurilliho) a účasť zahraničných herecov ako aj Martina Balsama v stvárnení postavy americko-sicílskeho magnáta Carrisiho. Napriek tomu že počet zavraždených obetí sa v porovnaní s prvou sériou skoro ztrojnásobil, druhá séria mierne uberá na akcii čo sa však v prípade tohoto seriálu rozhodne nedá považovať za mínus. Dejová línia sa po rýchlom vývoji udalostí, ktorý nastane už v úvode seriálu, mierne spomalí ale vďaka smutnej a pochmúrnej atmosfére a dokonalým hereckým výkonom pri stvárnení jednotlivých postáv to nijak neuberá na napätí a očakávaní diváka ako to všetko nakoniec dopadne. Šiestu hviezdičku by som venoval Českej televízii za opäť neuveriteľne dokonalý pôvodný dabing ktorý úroveň tohoto seriálu pri vysielaní na Slovensku a v Čechách výrazne zvýšil. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série v podstatě plynně navazuje na tu první. Cattaniho dcera Paula se vzpamatovává ze šoku. Bohužel. Její dalšá osud končí tragicky. Sám Cattani po návratu na Sicílii je vystaven šikaně a je donucen spolupracovat s mafií. Připravuje pomstu. Zlý osud čeká i komisaře Altera a soudce Bordonara. Chobotnice dále nemilosrdně roztahuje svá chapatla i do mezinárodního prostředí. Začíná boj i mezi jednotlivými vlivnými osobnosmi a trest za neposlušnost či snaha o získání většího vlivu s sebou přináši nejednu oběť. Další série, dle mého soudu inteligentního a napínavého seriálu. Pro mne osobně je to též nostalgická záležitost na televizní hity osmdesátých let. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Italsko-americký herec Martin Balsam se v  seriálu Chobotnice (od r. 1984) objevil hned dvakrát. Poprvé ve 2. sérii jako Frank Carrisi a podruhé v 5. sérii jako Don Calogero Barretta. (Cucina_Rc)
  • Po uvedení 1. série, kdy mafie vyhrožovala celému štábu i Michelu Placidovi, byli filmaři nuceni přesunout natáčení z místa Itálie do jiných evropských lokací, konkrétně do Švýcarska, Německa, Velké Británie a Řecka. (Fenk)

Reklama

Reklama