Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Recenze uživatele Sadova302b50 k tomuto seriálu (3)

Pravidla bestie (2020) (E01) 

Výtečné nastartování minisérie, která dává najevo, že je předlohou inspirována opravdu dosti volně. Nicméně má skvělou atmosféru, trochu černého humoru a především výborný casting, který se povedl na jedničku. Jsem zvědavá na další dva díly. Za mě jednoznačných pět hvězd a 90%. ()

Krvavá plavba (2020) (E02) 

Prvních pár minut jsem byla trochu skeptická, ale nakonec mě druhá epizoda vtáhla. Snímek si ponechává slušnou kvalitu, hororové prvky rozhodně nemizí a daří se vybudovat solidně stísněnou atmosféru. Tento díl možná ubral na tempu, ale nijak mu to v důsledku neškodí. Zásadní je excelující Claes Bang, jehož Dracula má neskutečnou jiskru. Za běžných okolností bych dala čtyři hvězdy, ale jednu navíc přidávám za to, že se tvůrci minisérie zaměřili i na onu plavbu. 85 %. ()

Temný kompas (2020) (E03) 

Začátek třetí epizody je dost nevyrovnaný, navíc tu narážíme na několik do očí bijících nesmyslů. Dracula je rovněž posazen trochu do jiné roviny, než na jakou jsme u něj zvyklí. Nakonec to ale nebylo tak zlé, jak by se ze zdejšího hodnocení mohlo zdát. Claes Bang a Dolly Wellsová snímek herecky táhnou, usazení Drákuly do 21, století bylo vcelku zábavné, objevilo se pár hlášek a vysvětlující konec se mi líbil. Je to prostě něco jiného. Slabší čtyři hvězdy a 75%. ()

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama