Reklama

Reklama

Smrt na dálnici

  • Kanada Highwaymen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Šťastný život doktora Rennieho Craye se zhroutil, když mu šílený řidič za volantem vylepšeného Cadilacu Eldorado 1972 přímo před očima zabil milovanou manželku. O pět let později brázdí dálnice i vedlejší cesty v důkladně vylepšeném Plymouthu Barracuda 1968, posedlý pátráním po psychopatovi Jamesi Fargovi, který využívá speciálně upravený vůz jako zbraň k vraždám mladých žen. Před lety ho v šoku pronásledoval a narazil do něj svým vozem. Fargo byl těžce zraněn, strávil osmnáct měsíců v nemocnici a na zbytek života byl odkázán na invalidní vozík. Podařilo se mu však vyhnout obvinění ze zabití, zatímco Rennie byl odsouzen ke třem letům vězení. Od chvíle, kdy byl propuštěn, ho Fargo provokuje informacemi o vraždách, které spáchal na dálnicích po celé zemi, a on je odhodlán ho najít a pomstít svou ženu i všechny jeho další oběti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 10.11.2007 - Skvelý "podivný" film, ktorý nemá šancu osloviť masy, no o pár rokov (či skôr desaťročí) bude znalcami plne docenený. Striedma dĺžka nedáva šancu nude, ale ženie túto story dopredu rýchlosťou športového žihadla. Ak nehľadáte poučenie, hlboké myšlienky či popkultúrne odkazy, je pre Vás nachystaná porcia poctivého filmárskeho remesla, skvele zvládnutých automobilových naháňačiek a zvláštna "béčkoidná" atmosféra. Technická poznámka: Dabovaná verzia na HBO (prezentovaná navyše v príšernom 4:3 oreze) vinou zle obsadeného BOHDANA TÚMU (James Caviezel) absolútne kazí prípadný filmový zážitok. (26.1.2006) ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi silná americká auta sedmdesátých let, invalidní vraždící maniaky, natvrdlé poldy, krásné ženské oběti a podprůměrné scénáře, pak se máte na co těšit. Co mě nejvíc rozladilo, a platí to obecně: když po dvou třetinách filmu je nezbytné věnovat 5 minut drahoceného filmového času vysvětlování situace, abychom my blbí pochopili, co se vlastně děje. Pro jediného, kdo tu připomínal herce, Jamese Caviezela, jde naštěstí jen o jeden z mála jeho kroků divným směrem. 45%. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná a krátká jednohubka o pronásledování psychopata za volantem. Nenáročná, přesto nepostrádající atmosféru, zejména v první polovině příjemně temnou, budouvanou nejen pomocí obrazu a hudby, ale také strohých dialogů. Kdyby druhá půlka udržela kvalitu té první, bylo by to možná o hvězdu víc. Možná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Díky za to, že to bylo alespoň krátké. Zajímavých scén aby pohledal. Přejíždět rychle a zběsile nevinné mladé ženy, no, dobře, každý má nějakou tu úchylku. Mix několika klasik, ze kterých si ale tvůrci nevzali to nejlepší, představuje chlapíka posedlého pátráním po psychopatovi, který zničil jeho dosud spokojený život, a také poslední oběť, která smrti unikla o vlásek. Ale furt je na pořadu dne. Rachot motorů fajn, pár řemeslných momentů také, ale Rhona Mitra zůstává oblečená, takže body musí jít zákonitě dolů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Udělat tenhle film ve stylu apokalyptickýho Mad maxe, tak z toho mohlo být parádní dílko, bohužel se tak nestalo a tak jen málo scén stojí za to se na to koukat, ale zase na druhou stranu nudný to taky neni a James Caviezel je docela dobrej a ta jeho kára sojí ze to se na to aspoň na chvilku podívat ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Fargův (Colm Feore) Cadillac Eldorado má střídavě zcela tmavá a jindy průsvitná okna, a to včetně čelního. (Chuppa)

Reklama

Reklama