Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nějak minulo.. Flexibilní tvůrce, který obratně kličkuje mezi nezávislou tvorbou a Hollywoodem, natočil atmosférickou depresi, ke které si pro své hrátky vybral zlobivé dítě Mickeyho Roukea. Ano, Alan Parker s přesností technického kreslíře předkládá velmi tajemný příběh plný zvláštních momentů, jen moji maličkost si prostě nezískal!! Třeba jindy, přístě.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, po kterým jsem začal věřit v existenci pekla. Podmanivá atmosféra dovedena do absolutna zůstane navždy uložena v mé paměti a já už se nikdy při vyslovení věty "Upsal svou duši ďáblovi." nebudu přiblble a nevěříčně pousmívat. Neznám americký jih, ale tak, jak je ukázán v tomto filmu jsem jen pokyvoval hlavou a říkal, ano, ano, takhle přesně vypadá americký jih. Zvláštní, co všechno dokáže film, že ? A to není všechno. Je krátce po půlnoci, v mém pokoji je tma a najednou do naprostého ticha se z televize ozývá hlas Roberta De Nira......."jmenuji se Louis Cyphre," a husí kůže na sebe nenechává dlouho čekat. Tma - Ticho - Původní znění, to je můj recept na zážitek při kterým uslyšíte bít srdce nejen Harryho Angela, to vám garantuju ! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výrazně atmosferická mysteriózní detektivka na které od začátku něco nehraje a ona nespěchá, nechá se táhnout dvojím hereckým charisma a řadou podivných charakterů po cestě. Je to zvláštní kultovní film, který musel ve své době solidně znepokojit až šokovat, dnes si stále drží silnou auru voodoo a krvelačných vražd. I díky těsné vazbě na své prostředí - špinavý New York a temně dusnou Louisianu. Konečně jsem si odbyl tenhle rest, neuvidím nikdy znovu, nikdy ale nezapomenu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jazzem nabitá absolutní atmosféra Noir Yorku jako dokonalý úvod a rušivá voodoo záplava jako silně negativní protiklad. U mysteriózních thrillerů zkrátka čekám větší vyrovnanost a nestačí mi (jakkoli působivé a dokonale precizní) vygradované dopointování. Perfektně stylizovaná deprese tak se zbytečně přešpiněnou Louisianou těsně prohrává. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TĚLO JE SLABÉ A DUŠE SMRTELNÁ. A TVOJE PATŘÍ MĚ !!!..... Nádherná úvodní atmosféra - tohle miluji ! Kamera je snad nejvýraznější složkou filmu (moho záběrů mi připomíná The Wall). M. Rourke možná ve své nejlepší roli, se přes spoustu jmen a lidí, kteří nemají zrovna růžovou minulost a ani budoucnost pídí po TAJEMNÉM NEZNÁMÉM. Voodoo sračky ho neberou a zasranej mozek dr. Fowlera je po celým pokoji. Bojíte se?....JÁ VÍM KDO JSEM !!!! ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Při natáčení na ostrově Coney Island, kde se Angel (Mickey Rourke) ptá muže Izzyho (George Buck) na místo pobytu Johnnyho Favorita, Izzyho manželka Bo (Judith Drake) stojí po pás hluboko v oceánu. Moře bylo v době natáčení rozbouřené, prudká vlna podrazila nohy původní herečce a zranila ji. Protože odmítla znovu točit uvedenou scénu, musela být nahrazena Judith Drake. (Tonula)
  • Lisa Bonet byla pro roli  Epiphany Proudfoot vybrána v konkurzu. Bonet předtím hrála v rodinném seriálu Cosby Show (od r. 1984) a její obsazení v Angel Heart vyvolalo polemiku, protože erotické scény ve filmu byly s jejím předcházejícím účinkováním v příkrém rozporu. Bonet to diskutovala s Billem Cosbym, který ji podpořil. (Tonula)
  • Natáčení začalo 31. března 1986 a skončilo 20. června 1986. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama