Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som si to uvedomila už pri prvom pozeraní vtedy dávno v 1996/1997, taký detail, čo vlastne bil do očí: rytmizačné pasáže - davy, pohyby skupiniek a pod. boli choreografované, snímané a strihané spôsobom veľmi blízkym Pink Floyd: The Wall. (Neuvedomila, lebo The Wall som videla až po Evite.) ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

54. Zlatý Glóbus za rok 1996 - cena (3) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Madonna, *Nejlepší filmová píseň - "You Must Love Me" - Hudba Andrew Lloyd Webber, text Tim Rice + nominace (2) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Antonio Banderas, Nejlepší režie - Alan Parker ()

Reklama

Snape 

všechny recenze uživatele

Velkolepá hudba a výkony hlavních představitelů zachránily tento dějově trochu roztrhaný muzikál. Madonna se s rolí Evity vyrovnala perfektně, navíc i její róby a účesy jsou dokonalé. Ale abych jen nechválil – celý film působí tak nějak moc hlasitě. Vše je nazpíváno, žádný moment nedovoluje divákovi na chvíli povolit v pozornosti. To je poněkud únavné, na sledování Evity prostě musíte mít náladu. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Po hudobnej stránke niet na tento film jedinej chyby.Práve ale ona hudobná stránka je zároveň aj mínusom, resp. jeho poňatie.Od začiatku do konca bez jedného hovoreného slova je originálnym riešením, no pri minutáži cca. tridsiatich piesní je aj miestami dlhou chvíľou.Madonna ako aj jej ,,sekundátor,, Banderas sú v spievaní aj libretu fantastickí a ,,You Must Love Me,, je svojimi notami doslova pohladením na duši. 3,5* ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Zpívaný muzikál v hlavní roli s Madonnou režírovaný tvůrcem filmu The Wall? Bizardní, ale dobré jen zčásti. Záměr neměnit intonaci hlasu a vše přezpívat se může zdát originální, ale v takřka dvou hodinové stopáži se těžko vyhne skřípání a někdy až trapnosti. Madonna není vůbec špatná, což je výkon sám o sobě, Banderas mohl být lepší, nic však nekazí. Není to propadák ani velký zážitek, někde na půli cesty. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (22)

  • Madonna ve filmu vystřídala 85 kostýmů, 39 klobouků, 45 párů bot a 56 párů náušnic, čímž si vysloužila zápis do "Guinessovy knihy rekordů". (Larrysbride)
  • Při natáčení klipu k písni "You Must Love Me" (propagující film) byla Madonna ve čtvrtém měsíci těhotenství. (Elisebah)
  • Při natáčení v Argentině docházelo k četným protestům proti tomu, aby Madonna neznesvěcovala postavu "svaté" Evity. Nelíbilo se jim ani to, že si "Američané dovolují točit film o jejich historické postavě". (contrastic)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama