Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Davida Galea, muže pevných morálních zásad a kultivovaného profesora filosofie, studenti velice obdivují. Profesor Gale se zapojil do hnutí, které sleduje všechny aspekty a dopady soudních rozhodnutí, v nichž padne trest smrti. Je zásadním kritikem "absolutního trestu". Podivnou souhrou okolností je tento výjimečný člověk sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Tři dny před jejím termínem se profesor rozhodne dát exkluzivní rozhovor ambiciózní reportérce Bitsey Bloomové a zveřejnit svůj příběh. Souboj s časem a honba za pravdou může začít. Z Bitsey i z jejího asistenta se stávají opravdoví detektivové, kteří nakonec odhalí celou záhadu kolem profesora Galea.

Slavný režisér Alan Parker (Evita, Andělin popel) natočil s dvojnásobným držitelem Oscara Kevinem Spaceym (Americká krása) strhující kultivovaný thriller, který napne nervy diváků až do poslední chvíle. "Života Davida Galea" dospěje k fantastickému rozuzlení. Ve fiktivním příběhu, plném otázek a překvapivých řešení, uvidíme i hvězdu Titaniku Kate Winslet v roli investigativní reportérky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nezíral jsem na film s otevřenou pusou. Po konci snímku jsem neměl nějaké rozdýchávácí období a ani nemám potřebu Davida Galea vynášet do nebes. Přesto se jedná o špičkový film. Silné téma, zajímavý příběh. Velmi chytlavé a koukatelné. Příjemně natočené. Nechci se patlat v logických chybách. Určitě by se našly, ale nemám to zapotřebí. Ano, ten konec je snadno odhadnutelný, ale to přeci není mínus. Spaceyho typická role a opět dokonale zahrána. Kdybych měl přeci jen odstranit pihy na kráse, tak je to Winsletové prožívání u videa a výpadek automobilu. To se dá přirovnat s tím, když máte naprosto výborné kafe, hrozně vám chutná a pak se trošku opaříte. Dojem to neporuší. Natočeno moc pěkně. Líbilo. Super. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je opravdu maximálně kvalitní herec a umí ze sebe dostat hrozně moc. Pravdou je, že i scénář mu velmi pomáhá a Kate Winslet mu sekunduje a snaží se jak mlže. Modelka Rhona Mitra je krásná, ale je tam jen na chvílí(škoda:D). Celý film je velmi chytlavý a působivý a konec vás naprosto usadí. Z Alana Parkera se stává miláček závěrečných zvratů a musím říct, že jsem malinko v tomto filmu v tento konec doufal. A dočkal se :-)) jen ták dál. PS: trocha nudných míst vás nesmí odradit ;-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bože to bola nudná kravina, toto vidieť ešte raz, zabijem sa. V réžii Alana Parkera a produkcii Nicolasa Cagea vznikol film, ktorý nefunguje ako "myšlienka o treste smrti", ale obstojne účinkuje aspoň ako (pod)priemerná akademická dráma s trilerovým prvkom. Inak je to klasická zápletka o osobe A, ktorá navštevuje v base osobu B, ktorá jej rozpráva svoj životný príbeh krátko pred trestom smrti. Predvídateľné (kvázi šokujúce rozuzlenie je naozaj len kvázi), obohatené mimoriadne nesympatickými výkonmi Kevina Spaceyho, Laury Linneyovej, dokonca i Kate Winsletovej. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Výborné formou nehollywoodské drama, s chytrým nápadem i pointou balancující na hranici thrilleru a detektivky. Jedinym problémem je pro mě kevin spacy, ne že by hral špatně, právě naopak, ale díky obvyklým podezřelým a sedm pro mě už navždy zůstane ďábelským zločincem a od začátku jsme ho pedezíral, že vyjde najevo, že vyvraždil celý město, vězení a chystá se zabít i nebohou Kate a přitom je to všechno úplně o něčem jiném... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Duchaplný snímek, který odtáhne divákovu pozornost do míst oběti, ukazuje jí tam chronologicky zpětně přehrávané divadélko pravdy, aby na konci udělal velké voila a smetl jakoukoliv rádoby investigativní žurnalistiku se stolu. Spacey opět ukazuje, co umí zahrát. Je na co koukat. Film má dobrý scénář, má to šmrnc. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Oba synové režiséra Alana Parkera, Alexander a Jake, složili vedlejší hudbu k filmu. Jeho mladší syn Alex složil a nahrál skladbu k závěrečným titulkům. (becki_tu)
  • Snímek byl natáčen v Texasu, USA. Například ve městě Huntsville, dále pak na půdě univerzity v texaském Houstonu a University of Texas v Austinu. Také se natáčelo v Metro Espresso Baru v Austinu, který se v současnosti jmenuje Kafe Medici. (Terva)
  • Režisér filmu Alan Parker si zahrál malou roli jednoho z hostů na večírku na začátku filmu. Můžeme ho vidět, jak si bere ze stolu jídlo. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama