Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle je přesně ten typ slasheru, který mám rád. Výtečná béčková atmosféra, 80. léta jsou vidět v každém záběru a o vraždy, krev a ženská ňadra není nouze. Vraždy jsou opravdu zajímavé a poměrně originální (uškrcení vánočními světýlky, napíchnutí na parohy). Nutno ovšem vidět v té nové UNCUT verzi. Nezapomenutelná je také scéna, kdy "Santa" dá hodné holčičce za odměnu zkrvavený řezák na krabice, kterým předtím zabíjel :) Krásně úchylný je tenhle film. Nebo jsem možná úchylný já, ale co, dobře jsem se bavil. ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

Stejně jako polovina Američanů, mám i já rád Vánoce, odhalená ženská ňadra a slasher před spaním. Od Silent Night, Deadly Night jsem také této kombinace dostal vrchovatě. A nejen to, pravděpodobně jsem v něm objevil i svou budoucí vánoční klasiku, kterou si budu (doufám, že i s celou rodinou) tradičně 24/12 pouštět hned vedle pyšné princezny a uřvaného Kevina.___Ústřední postavou, jež dotváří příjemnou sváteční atmosféru celého filmu, je překvapivě Santa Claus. Pod jeho bílými vousy se ukrývá osmnáctiletý mladík, kterému (vlivem traumat z dětství) jednou takhle o štědrém večeru rupne v kouli, rozhodne se sáhnout po hasičské sekyře a potrestat všechny zlobivé děti po svém. Už z popisu musíte uznat, že děj je asi skutečně zábavný, což potvrzuju.___Všechno fajn, ale ti herci... Kupříkladu z výrazu (přeci jen pořád kluka) Santy moc strach nešel, spíš naopak. Reakce jedné jeptišky na čerstvou mrtvolu zastřeleného kněze též nebyla situaci zrovna odpovídající atd. atd. Avšak počítám, že při dalším promítání si všechnu béčkovost náležitě užiju a hodnocení zvednu. ___ (3,5*) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Really Bad Santa. Naughty úvod o kořenech traumatu nastaví laťku celkem vysoko a zároveň přinese dvě úsměvná rozhodnutí pro směřování „děje“. Nechat pětiletého kluka při návštěvě v blázinci o samotě s cáklým dědou je láskyplný rodičovský akt, ale hravě jej trumfne to, když mu v osmnácti sirotčinec zařídí práci v hračkářství, aby si náležitě užil prosinec! A pak už jen mordy, gore a nahoty co hrdlo ráčí na „punish“ výpravě za šťastnými a veselými svátky.. Levý hák dětskou pěstí do tváře Santa Clause nebo gay pasáž, kdy začínající Billy útočí na pozici zaměstnance měsíce, pak alespoň v mých očích popřou tvrzení, že se Sellier vyvaroval humoru. Těžko však říct, jestli to bylo vědomě.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná a nezajímavá vyvražďovačka, kterých jsou další kopy a to, co by mohlo Silent night, deadly night vytáhnout někam nahoru moc nefunguje, konkrétně jde o samotnou hlavní postavu/vraždícího magora s traumatem, ten by totiž v ideálním vesmíru byl divákovi sympatický, jenže v tom případě by herecký výkon jeho představitele nehraničil s nechtěnou parodií s výrazem podomního obchodníka s kočičím písečkem. A krom téhle pomrvené postavy už tu není zajímavého nic (leda tak tlupa klišé jeptišek), přitom první půlhodina vypadala dosti slibně. PS: ve filmu není žádný krásný sympatický, zombie vražedný sob jako na plakátu. Kurva. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vianočné filmy mám rád a čím krvavejšie tým lepšie.A tento je práve taký,čo do tohoto riadne zapasoval.Film sa rozbiehal pomalí ale hlavne že sa rozbehol.Tento film mi pripomínal veľa slasherov ale asi najviac Halloween a piatok 13 ale tento vrah vsadil na klasiku v maske Santa Clausa.Vraždy potešia hlavne hororových fanúšikov a preto aj ja som bol z nich nadmieru spokojný.Len viacero scén bolo z tých tupejšých a aj scénar mal viacero chybičiek.Troška to vyvážili ľahké erotické scény.Sila Billa bola veľmi prehnane absurdná,niekedy mal až nadľudskú silu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)

Reklama

Reklama