Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Môj názor je asi najbližšie k Hitman_47-ovi a presne opačný ako má movie. Niekoľkokrát som si po filme vzdychla "čo z toho mohlo byť, keby to dali Burtonovi". Po prvej tretine som sa začala nudiť a stále netrpezlivejšie čakala, kedy už bude koniec tomuto trápeniu. A nebolo to len kvôli totálne neznesiteľnému a podľa môjho názoru vyšinutému dievčatku, ktoré sedelo za mnou v kine, neustále sa mrvilo, kopalo mi do stoličky, mrmlalo si, komentovalo a vyrážalo zo seba vzdychy hrôzy. Do kina tak skoro nepôjdem, vždy tam natrafím na nejakého pošuka, ktorý neprišiel pozerať film, ale znepríjemňovať ho ostatným. Dve hviezdičky dávam za herecké výkony (Meryl Streep) a výtvarnú stránku, inak ale biedna (aj keď čierna) moderná rozprávka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná dětská pohádka, která se snaží být trochu temná a vtipná, aby byla vyhovůjící i pro dospělý a to se povedlo. Jenom je škoda, že takový herci jako je Maryl Streep nebo Dustin Hoffman, nepředvedli zrovna excelentní výkon, u Dustina jsem se ani nedivil, že nepřevedl nějakej dobrej výkon, protože tam byl asi minutu u něj mě spíš překvapilo že nedostal nějakou větší roli, ale Maryl Streep tam byl přece jenom dýl, aby ukázala že je výborná herečka, ale do takovýhle filmů jak se ukázalo moc nehodí, zdálo se mi ře až příliš přehrávala a hrála něco co jí vůbec nesedí. Naštětí to celý zachraňuje Jim Carrey. kterej je fakt výbornej a pokaždý když tam je, tak to celý oživý a na předcházející nudný scény, který jsou někdy až moc dlouhý, nechá zapomenout. Je jen škoda, že tam v některých částech filmu neni tak vidět, to bych asi musel dát 5* i když příběh neni nic moc a je většinou snadno předvídatelnej, stejně tak jako konec. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se ze začátku tváří jako velmi dobrý film, dokonce vidíte dalšího Burtona, ale pak se to najednou začne kazit, protahovat a dokonce trochu nudit. Takže herci jsou fantastičtí, včetně skvělých dětí, výprava je překrásná, ale celý ten příběh je velmi podivný, něco mezi detektivkou, dramatem, pohádkou a komedií, ale vlastně to není nic z toho. Takže ten úžasný pocit z počátku filmu se postupně vytratí a když nakonec zjistíte, že to vlastně neskončilo nijak a že ta pointa je také nijaká, ten dobrý pocit vyprchá. Takže 3,5* ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na filmu se najde hodně pozitiv: především je nutné vyzdvihnout skvěle stylizovanou (ano, jistě - burtonovskou) výpravu, které jakoby byl podřízen celý způsob vyprávění. Výborné jsou herecké výkony - hlavně bych vyzdvihl obě děti (ty větší) a pak třeba ještě skvělou Meryl Streep. Jim Carrey mě po chvíli tím přehráváním spíš už štval. Mně se docela líbila i hudba Thomase Newmana, i když je pravda, že předvádí to, co v posledních letech všude jinde. No a kde je problém filmu? Ačkoli jsou mnohé scény skvěle vygradovány (zvláště scény zachraňovací), velice brzy jsou měl pocit, že se dívám pořád na to stejné. To co uvidíme v prvních asi dvaceti minutách je pak znovu variováno s jinými postavami a v jiném prostředí. Především toto způsobilo, že jsem se po nějaké chvíli docela slušně nudil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Knihu sice vůbec neznám, a ani jsem o ní nikdy neslyšel, ale když jsem tento film zahlédl, okamžitě jsem ho chtěl vidět, a jako fantasy rodinná podívaná, mě opravdu překvapil, více než jsem skutečně tušil, takže svůj účel opravdu splnil. No a já jsem sem zase napsal souvětí, které budou češtinářky luštit ještě generaci po mně. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Producenti z Paramountu a DreamWorks nasypali do filmu 125 mil. amerických dolarů a zaznamenali slušný 30milionový úvodní víkend (17.-19. 12. 2004). Celkem si film odnesl z amerických kin více jak 112 milionů dolarů. (imro)
  • Autor predlohy Daniel Handler mal jasnú predstavu, kto by mal Olafa hrať: “Boris Karloff by bol skvelý. Bohužiaľ, už je tridsaťpäť rokov po smrti.“ Rola tak pripadla Jimovi Carreymu, ktorý sa vraj už dlho so žiadnou tak nestotožnil. (genetique)
  • Auto, které jsme mohli vidět v upoutávkách, je Tatra 603, vyrobená v bývalém Československu. Používali jí vrcholní představitelé Komunistické strany. (imro)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama