Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (638)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě se mi líbil velice. Problém je v do očí bijící nenávaznosti a roztrhanosti jednotlivých scén, což je evidentně způsobeno tím, že byly do jednoho filmu smrsknuty 3 knížky. Proto celý snímek prakticky sestává z permanentních změn lokací a pokud by divák nedával chvíli pozor, no to by měl asi brzy v ději pěkný zmatek. Ale po formální + herecké stránce jde vytknout pouze máloco. No uvidíme co bude dál, ale nějakému tomu pokračování bych se nebránil, protože takto temně ladění "dětský" film se opravdu jen tak nevídá. Tří hvězdičky jsou málo, ale na čtyři to není. Takže bych to viděl na 70%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

zábavná burtonovsky podivná jednohubka s docela krutými dějovými zvraty a na příběh s dětmi s omezením PG docela temnými motivy. Samozřejmě docela umně zabalenými a zamaskovanými. Svět a celý děj je opravdu zajímavě rozvíjený, no zdálo se mi to jakési příliš přecpané a pořádně neuzavírané + po nějaké době se neustále opakovaná příběhová smyčka začne trochu zamotávat a taky ztratí to prvotní kouzlo bizardnosti. Naštěstí je tu excelentní Jim Carrey, který se zhostil role hraběte herce Olafa skvěle a zase okouzluje svou výstředností a hnusností/slizkostí. A pak je tu vlastně i celé další obsazení, které snad nemohlo být ani více sympatické, od hlavního dětského tria (Emily) přes kupu hvězdně vybraných vedlejšáků, podle mně si ze sebe dělajících pořádnou srandu. No celkově tomu stále chybí nějaký větší náboj, ale kvůli té rozkošné temné atmosféře a pár úžasně zábavných scén dám 4 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film posobil na mna, akokeby ho natocil samotny Tim Burton a mozno sa reziser Silberling pokusil nadviazat na jeho uspechy. Ja osobne som vzdy mal nejakym sposobom rad Silberlingovho CASPERA z roku 1995 alebo nadhernu fantasy dramu s Meg Ryan MESTO ANJELOV (1998). Od tohto filmu som mal asi velke ocakavania. Pacil sa mi aj pribeh, aj Jim Carrey, ktory mi akosi pripominal zleho GRINCHA (2000). Meryl Streep bola super, ako vzdy, ale cely film sa mi zdal byt akysi chladny na to, aby vo mne vzbudil nejake emocie, takze bavil ma, ale staci mi na jedno pozretie. Prekvapenim pre mna bolo mihnutie sa v malej ulohe Dustina Hoffmana, ktory si uz s Meryl Streep zahral v drame KRAMEROVA VS. KRAMER (1979)... 11.03.2009 ____ Jim Carrey - (Gróf Olaf) +++ Liam Aiken - (Klaus) +++ Emily Browning - (Violet) +++ Jude Law - (Lemony Snicket - hlas) +++ Meryl Streep - (Teta Josephine) +++ Catherine O´Hara - (Sudkyna Straussová) +++ Billy Connolly - (Strýko Monty) +++ Timothy Spall - (Pán Poe) +++ Dustin Hoffman - (Kritik) +++ Produkcia: Barry Sonnenfeld +++ Hudba: Thomas Newman +++ ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha spojující atmosféru starých gotických hororů s dobrodružstvými Julese Verna, zápasí v zahraničí o přední příčky s Harrym Potterem. Film se nachal inspirovat prvními třemi knihami (z 12) .Nesoulad s knižní předlohou je asi jediným velkým problémem snímku. Jinak se režisérovi Bradu Silberingovi (Město Andělů, Casper) podařilo obdařit film černým humorem, krásnými obrazy a skvělým hereckým obsazením. Tomu vévodí Jim Carrey v roli Olafa, skvěle mu sekundují Meryl Streep, Billy Connoly a hlavně dobře obsazení dětští herci. Myslím, že v případném pokračování by bylo co vylepšovat, ale nemění nic na tom že Řada nešťastných příhod je dobrý film. I když nemá šťastný začátek ani konec... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy skutečně šťavnaté nápady nabízí režisér Brad Silberling společně s neselhávajícím Jimem Carreym v roli hamižného a cílevědomého strýčka Olafa. Hned od prvních minut je zřejmé, že se v téhle pohádkové fantasy bude hrát na podstatně černohumornější notu. Bez křečovitých scén využívá klasických propriet pohádkového žánru a s chutí je převrací, s láskou si z nich utahuje nebo je dovádí do relativně nezvyklých point. Tvůrci nám tak vmetou několik vrchovatě úsměvných momentů, škoda jen, že s přibývajícími minutami tempo i děj ztrácí na působivosti. Na závěr se nezapomene ani na naivní dětské představy a rázem tu máme nadprůměrnou 70%ní rodinnou podívanou, okořeněnou neokoukanými dětskými tvářemi a hereckými veterány, kteří snad ani nedokáží zklamat. Lemony Snicket je prostě JINÝ!! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Oproti knižke tu môžeme nájsť viac odlišností v charakteristických vlastnostiach sirôt: Klaus (Liam Aiken) nosí okuliare len pri čítaní, v knižke by bez nich nevidel. Sunny (Shelby Hoffman) má na sebe väčšinou ružové šaty, hoci v knihe ružovú farbu nemá rada. Violet (Emily Browning) mala zväčša zopnuté vlasy, no v predlohe si ich nebola schopná upraviť, lebo jej nedržali spolu. (Karush)
  • Scénář v sobě spojuje první tři knihy série, a to konkrétně "Zlý začátek", "Temné terárium" a "Široké okno". (imro)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama