Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální jezdec rodea Junior Bonner se po delší době vrací do Prescottu v Arizoně, aby se zde zúčastnil rodea a pokusil se zvítězit nad býkem Sunshinem, který ho v jejich nedávném klání porazil. V rodném městě se setkává se svojí rodinou a není to setkání nijak radostné - rodiče spolu nežijí, otec Ace dokonce leží v nemocnici a starší bratr Curly, úspěšný podnikatel, rozprodává rodinný ranč a nechává zbořit i dům ve kterém Junior strávil dětství. Setkání obou bratrů skončí hádkou a nakonec i fyzickým střetem, později ale dojde k jejich usmíření. Ace opouští na vlastní odpovědnost nemocnici. Na oslavách Dne nezávislosti se setká s Juniorem, se kterým se společně projedou na koni a účastní se soutěže v dojení mléka. Junior se na rodeu utká s dosud neporaženým Sunshinem. Podaří se mu tentokrát nad býkem zvítězit? (Crocuta)

(více)

Recenze (33)

Han22 

všechny recenze uživatele

Příjemný film i když trošku o ničem. Potulný kovboj přijíždí do rodného městečka porazit v rodeu býka, který ho naposledy shodil, potkává se s bráchou byznysmanem, tátou co se honí za sny a mámou co má táty plný zuby :) A to je v podstatě celé, ale nijak zvlášť to nevadí. Výborné rodeo scény včetně finální, solidní vidlácká atmosféra plná country, pajzlů, koní a krav, sympatické postavy a parta herců okolo frajera každým coulem Steva McQueena si to dává naprosto s přehledem. A krásné synovské gesto na konci. Solidní 3*. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Film, přestože obsazen v hlavní roli předním americkým hercem postrádá spád a jasně definovaný děj (pokud nějaký má - já ho nezaznamenal). Příběh je zdlouhavý, nezáživný, a nudný, herecké výkony průměrné až podprůměrné. Sehraná bitka kovbojů na zábavě působila směšně a nepřesvědčivě. Snad měl Steve McQueen v tu chvíli nedostatek jiných hereckých příležitostí, že tuhle upachtěnou roli přijal. Role unaveného kovboje donuceného přijmout díky úpadku pracovních příležitostí práci v rodeu mu očividně nesedla. Dle mého mínění naprostý propadák. ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Zatím nejnudnější a nejméně peckinpahovský Peckinpah, co jsem viděla. Má to takovou tu atmosféru vesnických slavností, kterou tolik nenávidím - samé tlampače, pitomé písničky, spousta špíny a zpocených lidí, kteří se baví těmi největšími možnými nesmysly. (Ovšem jak praví klasik, "Sam to tak asi chtěl".) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sam Peckinpah natocil nadpriemerny film o Juniorovi Bonnerovi, ktory prichadza na rodeo, a stretava rozvratenu rodinu /otec v spitali, brat predava rodny ranc/dom ..../, a tak zacne plynut tento film. Dejova linia je skor sci -fi nez realita, a prilis sa na moje pomery tliacha o medziludskych vztahoch a rozoberaju sa surodeneceke vztahy : brat sa pobil s bratom, zmierenie. Film stoji a pada hlavne na vybornom Stevovi McQueenovi, ktory to sam pekne taha + rezia talentovaneho Krvaveho Sama. Potom Junior Bonner odchadza, aby zvladol istu militantnu nasranu faunu /byk/. Jedine, co u mna film potiahlo do priemeru, bolo rodeo s touto rozzurenou nasranou faunou. 76 % ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Netypický western ze současnosti o jezdci rodea Junioru Bonnerovi (Steve McQueen) a jeho rodině. Zpočátku se film sice příliš pomalu táhne, ale později v klíčových scénách je cítit silná režie Sama Peckinpaha. Když Junior hledá tátu v chajdě, kolem které už krouží demoliční stroje, je zde najednou souboj Juniora v kabrioletu a proti němu řidiče buldozeru, který zvedá čelní lžíci a usypává před autem výhružně kamení. Skvěle je natočená i rvačka v hospodě, takhle akční scény umí točit jen málokdo. A nejsilnější je film ve vylíčení rodinných vztahů - jen málo slovy a hodně pohledy a gesty a hned je znát, kdo koho má rád a koho ne, kdo je bonviván a kdo přizdisráč.Tak skvěle natočenou studii jedné rodiny z dnes již kvapem mizejícího Divokého západu jen tak neuvidíte. Na Peckinpaha netypický film s minimem násilí a akce, zato plný chlapáctví. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=9Vw8774FCEs ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • V malém cameu se jako muž obědnávajicí si pití na baru objevuje režisér Sam Peckinpah. (J.A.K.)
  • Žlutý/zrzavý pes, kterého má hlavní postava ve filmu, je vnuk psa Spika z filmu Zrzoun (1957). (J.A.K.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno