Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 se podařilo zachránit kmen Enkaranů tak, že jim našli novou obyvatelnou planetu. Bohužel Enkarané nejsou jediným kmenem, který na planetě chce žít. Na planetu si udělala zálusk podivná loď, která jistými výpary přetvařuje půdu tak, aby byla vhodná pro ně. Celá SG-1 je přenesena na palubu lodi, kde jsou seznámeni s Lotanem, který byl vytvořen podle Enkaranů. Ten SG-1 řekne, že je mu to líto, ale když proces (ty výpary) začal, musí se také dokončit. Jack to nechce nechat jen tak a rozhodne se, že loď opálí naqadahovou bombou. Daniel se o tom rozhodne s Lotanem promluvit. Musí si pospíšit, mají pouze 26 hodin, než se loď dostane k bráně. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E08 ⤶ SG-1 řeší tramvajové dilema a členové dochází k různým závěrům. Co Danielovi tak trvalo? Možných řešení k prozkoumání mě velmi rychle napadlo hned několik... Třeba že by suroviny pro terraformaci doplnili od lidí či dalších spojenců. A rád bych viděl jak s nimi Lidé navazují spojenectví. ⤷ E10 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžké dilema, která ze dvou fyziologicky naprosto odlišných ras má větší právo na jedinou planetu, na které může přežít. Nakonec je řešení opravdu tak snadné. Zajímava epizoda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi zaujímavý námet, v ktorom sa predstavujú mimozemšťania nielenže nehumanoidného typu, ale so životnými podmienkami úplne odlišnými ako sú tie pozemské. Dilema záchrany dvoch rás má gradujúce tempo. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dilema zániku civilizací. Kdo má větší právo na přežití? SG1 to nakonec přece jen vyřeší a dočkáme se nefalšovaného (až skoro dojemného) "hepáče". Jen teda Oneillova snaha řešit to silou mi tady byla opravdu hodně nesympatická. ()

jajsemja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších nápadů z celé 4. série. Škoda, že nepoznáváme častěji naprosto odlišné životní formy. Kromě replikátorů a Re'tu tam jsou snad vždy lidi (a jim podobní). ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda s morálním dilematem, kde pro jednou nemáme žádného stereotypního bad guye, což ovšem situaci nijak neulehčuje. Konflikt mezi Jackem a Danielem je excelentně vykreslený, Sam v něm taky hraje svou úlohu, když má pomoci Jackovi odpálit loď "nepřátel." Jen škoda, že Teal'c hraje spíše okrajovou roli, i když alespoň jednou vidíme, že automaticky nemusí ve všem souhlasit s Jackem. Řešení jednoduché, ale nebývá to tak často, jen prostě člověk pro stromy nevidí les? Mimochodem, moc se nevyznám v armádní struktuře, ale když Hammond Jackovi zatrhl použití zbraní, neměla by Sam právo odmítnout vyplnit jeho rozkaz, když ví, že jedná v rozporu s rozkazy nadřízených? Nemělo by to důsledky i pro ni? ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z výborných dílů!! :) Trošku to kazí nápad O'Neilla, ale jinak zveřejnit, že by mohla existovat i inteligentní forma, která by byla aktivní na jiné bázi než uhlíku, tak to je výborné!! :) A také to řešení problému, kterou rasu zabít spíš je etičtější je super polemika. :) ()

Reklama

Reklama