Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby se Daniel zachránil, použil chemikálii na Usireva/Sáru (kvůli prozrazení). Jenže to nebyla jediná změna plánu. Usirev se dostal na schůzku, jelikož zastupuje Anubise (čemuž nikdo nechce uvěřit). Usirev má předat jasný vzkaz – buď se poddají nebo okusí jeho hněv. Jack, Teal'c, Sam a Elliot jsou uvězněni v jeskyních. Díky symbiontovi, kterého má Elliot v těle, se odtamtud mohou dostat. Podle Elliota musí najít krystaly, jenž vytvářejí průchody. Jack a Tealc vyráží pro ně. Je tu však malý háček – v podzemí jsou i goa'uldi. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná dvojepizoda, hodně důležitá pro budoucí děj seriálu - máme tu návrat Anubise, Ba'al je tu poprvé na scéně a poznáváme i nové Goa'uldy, dozvíme se tu o nich i pár nových informací, jed na symbionty zde vstupuje na scénu, dořeší se zápletka s Lantashem a Tok'rové zde dostanou pořádný úder od nepřítele. Akční i expoziční část příběhu jsou pěkně v rovině, jsou tu i pěkné charakterové momentky pro Daniela a Sam (Orisis znovu na scéně moc potěšil), v první části problýskl i humor. Jedna věc mi ale na téhle epizodě strašně vadí - jakkoliv dobře je závěr zpracovaný, tak smrt Elliota mi prostě hrozně vadí. Jednak nevěřím tomu, že nemá absolutně žádnou šanci na přežití, kdyby v téhle pozici byl někdo z SG-1, tak by zbytek toho daného člověka napospas Jaffům nenechal, ať by to jakkoliv navrhoval. Navíc zde bylo řešení, vzorec sebou mohl vzít někdo z lidí, nechat se zajmout a pak jed použít v momentě, kdy by zbytek týmu byl mimo dosah zbraně, po vyprchání by mohli odejít bránou. A jak už tu někdo psal, po té pozornosti, kterou Elliot měl v epizodě s kadety, mi jeho smrt přijde jako pěkný podraz na diváka, doufal jsem, že se z něj stane stálá vedlejší postava (v to samé jsem doufal u Grogana a Haileyové, ti alespoň zůstali naživu) a ono tohle. Škoda, byl to dobře napsaný a zahraný charakter.... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E15 ⤶ Plán Tok'rů nabral dost zásadní trhliny. S nově představenými Vládci soustavy se (narozdíl od Tok'rů z jejich základny) nakonec hned loučit nebudeme, protože takovou radost by Daniel ani Tok'rové Anubisovi neudělali. V téhle dvojepizodě je tolik skvělých dějotvorných i charaktery prohlubujících momentů… A do toho vrznou naprosto zbytečnou smrt nováčka Elliota. Nechápu. ⤷ E17 ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé pokračování. Napínavý konec předchozího dílu jsme poměrně rychle vyhodili z okna a začali tak trochu znovu. Každopádně jsme se dozvěděli hodně o mocenském rozdělení goauldů, Tokrové teď mají velké starosti s vlastním přežitím a dojemně jsme se rozloučili s Elliotem/Lantašem. A Daniel místo vyvražďovací mise získal informace, které se jistě budou již brzy hodit. Scénář to chtělo ještě trochu dopilovat, je tu pár logických chyb. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama