Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaffa K'tanem na planetě Cal Mah vede jaffský odpor. O K'tanemovi se doslechnou Teal'c a Bra'tac. Dají o tom vědět SG-1. Proto tam s dary vyráží na přátelskou misi. Tam jim K'tanem prozradí jejich taktiky a jak plánuje zničit ostatní vládce soustavy. O'Neill K!tanemovi nevěří a má stále nějaké pochybnosti. Korunu tomu nasadí fakt, že K'tanem je schopen své lidi vyslat do akce i s přidělanou bombou na těle. A aby toho nebylo málo, Teal'c byl vládcem Ti chycen. (Varan)

(více)

Recenze (10)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E17 ⤶ Goa’uld Imhotep, hrající okresní ligu, fanatizuje armádu svobodných Jaffů a nikdo si nevšiml, že je podvodník, vydávající se prvního muže sebe sama. Až SG-1 jeho chování přijde divné. A to ne že by ho podezřívali, ale čistě jen na základě rozdílných zvyklostí. Dozvídáme se zajímavé informace o jaffské kultuře a mentalitě a Sam jim názorně předvede co dovede P90, ale celkově jde o dost slabou epizodu. Teal'c se zachová jako idiot. Pod Imhotepovým vlivem se vydá (přes varování ostatních členů týmu) na sebevražednou misi. Nakonec ale má štěstí jako vždy a získá si respekt jaffské armády. ⤷ E19 ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaffský boj o svobodu je velmi silné nosné téma. A konečně tu máme díl, který se mu věnuje naplno. Hnutí odporu postupně roste a začíná se stávat nepřehlédnutelnou figurou na šachovnici. Asi není náhoda, že je to zrovna v době, kdy Tokrové zmizeli ze scény. Předváděčka zbraně je pro mě jedna z nejoblíbenějších scén v celém seriálu. Kamikaze styl vedení Jaffů se Oneillovi nepozdává a taky se nakonec ukáže, že měl pravdu. Jen by mě fakt hodně zajímalo, proč Ti Tealca pustil ze zajetí, aby Jaffy varoval před jeho vlastním útokem. Napadá mě jediná možnost - že Ti Imhotepa opravdu hodně nenáviděl a tohle byla cesta, jak ho zabít. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diely s Jaffmi a ich odbojom sú o triedu slabšie ako tie tradičné. Tento nie je iný. Tealc presedláva z koňa na koňa čoraz rýchlejšie a bezhlavejšie. Aj keď je tu zaujímavé porovnanie pozemských a tých "pravých" zbraní a samozrejme, prekvapivý záver z Imhotepom. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díly s Jaffy, jejich odbojem, kulturou a obecně Jaffské díly napsané Christopherem Judgem, jsou opravdu o level níž než zbytek... Skoro vždy, když se na začátku v titulcích objeví Tony Amendola, je mi jasné, že to bude slabý díl. Navíc tady je Tealc fakt na facku! Judge není nijak zvlášť dobrý herec a právě proto mu role kamenné tváře sedí, ale tady to bylo strašný! Ale je tady boží předvedení P90-ky a to celý díl zachránilo! :-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Při závěrečném souboji propíchne Teal'c (Christopher Judge) K'tana (Rick Worthy) kusem kopí do oblasti břicha, kde mívají jaffové symbionta (a toto zranění bývá většinou smrtelné). Jenže K'tan se odhalí jako gouald Imhotep a ti bývají omotáni kolem míchy. Nemělo by tedy toto zranění být pro něj smrtelné. (Guilemot)

Reklama

Reklama