Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Bouře všech bouří a jedna obyčejná loď. I tak málo stačí k natočení výborného snímku, kterému nechybí naprosto nic. Vizuální efekty jsou naprosto parádní. Herecké výkony báječné a příběh dojemný. Tento film, na první pohled obyčejný, by si zasloužil větší pozornost a "zbarvení do červena" zde na CSFD. Poklona pane Clooney:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný dobrodružný/katastrofický kousek s excelentním hudebním doprovodem Jamese Hornera, skvělým hereckým obsazením, slušnou režií a dobrou atmosférou. Trošku horší už to bylo se samotným scénářem a některými speciálními (slabšími digitálními efekty). Ani to mi však nezabránilo, abych si tento film užil. Mám rád kousky, které nekončí happyendy, takže tady malý plusový bodík, trošku mě srala ta „romantika“ kolem – docela by mě zajímalo, kdo vyprávěl, jak to bylo, když nikdo nepřežil. Diane Lane byla k sežrání, než se dřít na moři, to bych s ní raději dělal „bongabonga“ až se budou třást lustry v baru - George Clooney, Mark Wahlberg, William Fichtner velmi solidní výkony, zbytek party průměrné. Linka s rodinkou na člunu zbytečná. Slza mi u toho sice neukápla, ale i tak jde o lehce nadprůměrnou podívanou…70% ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

Já nechci bejt hnědopuch, ale nějak nerozumím tomu štítku "podle skutečného příběhu", když celý film je postavený na tom, kolika různýma peripetiema se musela banda rybářů uvízlá na moři v bouři prokousat, a na konci filmu se dozvíme že vlastně nikdo z posádky nepřežil...vysílačka jim odešla, noutbuk ani smartfouna jsem tam nikde neviděl, takže celý ten příběh buď poslal někdo z nich telepaticky do budoucnosti a nebo scénárista dokázal vyvolat ducha jednoho z posádky, ale pak zase nechápu proč i tahle část nebyla součástí filmu, působilo by to mnohem reálněji a věrohodněji. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno prvni polovina filmu je spis takova uvodni, nic moc zajimavyho se tam nedeje, ale nadprumer. Druha polovina je plna napeti a skvelejch efektu. Do toho vynikajici hudba, skvelej Clooney, i ostatni herci se snazi a pekne debilni konec. Mozna kdyby film netrval pres dve hodiny, tak by to bylo i na pet, ale takle.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní kapitán Clooney hodlá všechny přesvědčit, že má delší prut než kolegyně mořská vlčice, jenže tak dlouho se chodí za Grand Banks pro ryby, až se vlasec utrhne.. Schématický úvod, poutavý rybářský střed a zdlouhavý závěr s dokonale digitální bouří, která vás donutí sedět na gauči v záchranném kruhu. Pochybuje snad ještě někdo o tom, že paní Petersenová porodila malého Wolfganga ve vaně? P.S.: Možná to ovlivnila počínající mořská nemoc (takřka bod zlomu nad záchodovou mísou), ale na té obří vlně, kterou hlas Kanyzy od kormidla familiárně oslovoval mrcho, jsem koutkem oka spatřil surfaře Bodhieho a za ním jeho vlající blonďatou kštici.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Okrem autentického mestečka Gloucester v štáte Massachusetts prebiehala väčšina natáčania v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama