Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Pirabin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrá řada mi proti ostatním příde, vážnější. Je to asi tím, že Britové vědí, že je válka svinstvo, humor je ovšem stále skvělý, jsem rád, že se po 3 řadě, všichni Zmijáci sešli...kromě Mirandy Richardson(Která se objevila tuším v jednom díle) Dávám 5 za skvělý humor, i za nostalgický konec, který se sice moc nehodí do sitcomu, ale i tak...je pěkný ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vrchol černozmijácké série. Kpt. Blackadder je cynický a mimořádně vtipný, vojín Baldrick má "opravdu vychytralé plány", armádní velení je plné idiotů a závěrečný odkaz na Gallipoli je třešnička na dortu. Asi nejvtipnější jsou díly s polním soudem za sežrání poštovního holuba a díl s nástupem k letectvu. Nepřejte si vědět, z čeho v polních podmínkách Baldrick vaří "vynikající napěněnou kávu s mlékem a cukrem" :o)) ()

Reklama

Dark. 

všechny recenze uživatele

Ze všech čtyř sérií Černé zmije mi příjde tato nejzdařilejší. Propast Baldrickovy blbosti se ještě prohloubila a Edmund je ještě více sakrastický a to Rowanu Atkinsonovi evidentně svědčí. Jsem rád, že jsem mohl vidět i jeho druhou tvář než jen jako blbce Mr. Beana. To samé platí i Laurieho, u kterého bych nevěřil, že dokáže zahrát něco takového. Jediné, co bych této řadě vytkl, je veliký počet přirovnání od Edmunda. Ale nemění to nic na tom, že je to jeden z nejlepších britcomů. ()

Rannveig 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale postava Baldricka značně utrpěla, když na rozdíl od předchozích sérií, kde se dal považovat za řekněme Švějkovského, je v této sérii vyobrazen jako 100% retard, což je značná škoda, neboť ten domělý idiot Baldrick z 1-3 série, byl k nepřekonání, když v zásadě vždy přišel s nějakým reálně přijatelně dobrým nápadem. Škoda. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky poslednímu dílu "Sbohem" nejlepší série. Černohumorným gagům se sice rád zasměju, ale zároveň mě mrazí z toho, že řezníci jako polní maršál Haig skutečně žili a denně posílali tisíce vojáků zbytečně ven ze zákopů na jistou smrt. Černá zmije si samozřejmě v žádném díle neodpustí k této skutečnosti trefný komentář. Úplný závěr se tváří, jako by do seriálu vůbec nepatřil, ale úspěšně se mu podařilo dostat mě do kolen. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Název poslední epizody "Sbohem" je odkaz na populární píseň z první světové války, kterou v roce 1917 složili R. P. Weston a Bert Lee. (Kulmon)

Reklama

Reklama