Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, temný a ďáblem nasáklý “southern gothic” thriller, kde po celou dobu někdo páchá zlo a dějí se dost hrozný věci, přesto ale (zajímavě) nevyzní na úplně beznadějně depresivní notu. Vyniká tu nejen atmosféra a pánbíčkářský prostředí appalačských zapadákovů, ale i skvěle užitý vypravěč a výtečný herecký obsazení - všechny postavy táhnou a fungují. Pattinson vystřihl super kněze chlípníka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Působivá story ze Středozápadu plná vrahů, úchylů, pedofilů a další havěti, kde se sem tam jakoby se neřeklo mihnou i normální a zdravě uvažující lidé. Intenzivní, leč pomalu plynoucí tenze, která těží hlavně z prvotřídních hereckých výkonů (Skarsgard, Pattinson), působivého a nepředvídatelného scénáře a nebojácnosti tvůrců diváka občas překvapit, sem tam dokonce lehce šokovat. Bez zbytečných exhibicí ala Tarantino, avšak podobně chytře strukturované, koulatelné jak pro ambiciózního diváka, tak i laika. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Náboženstvo a násilie majú v Amerike, pardon na celom svete, tradíciu. Väčšiu než čokoľvek iné. Pri sledovaní vám bude jasné, že ide o adaptáciu náročnejšej predlohy a ak vás jednotlivé príbehy nechytia ihneď stopercentne za srdce, tak si asi budete uvedomovať, že tvorcovia bojujú predovšetkým s tým, akým spôsobom dramaturgicky všetky dejové a časové línie spojiť do uceleného celovečeráku. Osobne som nadobudol dojem, že tu nie je ani hlavná postava a každý má skrátka ten svoj vlastný part a chvíľku. Čo je problematické hlavne z toho dôvodu, že je zrejmé, kto hlavnou postavou je. Možno mali radšej nechať napísať scenár Guillermovi Arriagovi. 70% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Další film podle knižní předlohy, který se v některých pasážích snaží být až moc cool a dramatický. Děj se odehrává v 60. letech 20. století v malém městečku, kde je každý posedlý bohem a chozením do kostela. Režisérovi se nějak podařilo do snímku dostat spoustu známých tváří, ačkoliv mi byl sympatický pouze jediný herec, a to říkám s nadsázkou. Jason Clarke je mi totiž krajně nesympatický, ale jeho postava podivného úchyláka, který si libuje ve fotografování aktů s jeho ženou a neznámými muži, které následně zabíjí, mu sedla na sto procent. Při pohledu na něj se mi vždy obracel žaludek. Kdyby se film věnoval více téhle podivuhodné linii, hodnotil bych výše. Protože se tak ale nestalo, zcela určitě na film zítra zapomenu a už si ho nikdy nepustím. Každopádně těchhle těžkých negativních filmů začínám mít po krk. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je dost věcí špatně, alespoň po morální stránce. Sledujeme osudy různých lidí napříč dvěma dekádami. Vše začíná v roce 1945. Arvina sledujeme už od mala a s ním i jeho okolí. Najdeme tu spoustu známých herců. Osud většiny postav se různě prolíná díky náhodným situacím ve stylu Farga. Přesto, že se většině postav dějí zlé věci, se alespoň Tom Holland snaží některé napravit. Skvělý je i Robert Pattinson jako chlípný farář. I přes tu bezmoc si nakonec můžete říct, že ti zlí dostali, co pro to. Moc nevím, k čemu to přirovnat. Místy to byla dost síla... "Já vás nechci zastřelit!" ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Robert Pattinson (Rev. Preston Teagardin) jako jediný z herců pracoval na svém jižanském akcentu bez pomoci dialektového trenéra. Všichni ostatní herci museli režisérovi poslat své hlasové nahrávky, avšak hlas reverenda byl pro všechny – včetně režiséra Antonia Campose – utajen až do prvního dne natáčení. Režisér Campos Pattisonův výkon okomentoval slovy, že je to „šílený génius, který je schopný všeho“. (cihlenka)
  • Robert Pattinson mal hrať inú, dôležitejšiu postavu, no zaujímavejšia sa mu zdala postava Prestona Teagardina. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama