Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia prekvapili nielen novým prostredím (mexické pohraničie) a čerstvými ingredienciami (Indiáni), ale tiež inováciou zápletky („po Očiste“). Výprava je super (hlavne ranč), obete sympatické a záporáci šťavnatí (aj keď v tejto sérii sa často z obete stáva predátor a naopak). Opäť nechýbajú drsné, nekompromisné akčné sekvencie a fajn kasting (Will Patton, Zahn McClarnon). ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Amerike sa k moci opäť dostane zoskupenie NFFA a obnoví tradičnú Očistu. Tentokrát sa do problémov dostanú prisťahovalci, na ktorých majú zálusk šialenci, ktorí chcú vyčistiť Ameriku od všetkého nečistého. - Prekvapivo podarená časť, ktorá mala byť záverom The Purge série, ale keďže sa z toho peniaze stále sypú, James DeMonaco sa dal Jasonom Blumom nahovoriť na ďalšiu časť. The Forever Purge nie je velmi hororová časť, ale dej je nabitý akciou, takže to až tak nevadí. Velmi mi sadli postavy, či už išlo o američanov z farmy, prisťahovalcov z Mexika alebo domorodcov z rezervácie. Dal by som aj štyri, nebyť toho otravného woke podtextu a otrasného záverečného songu od Snow Tha Product. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Práve zisťujem, že Prvú očistu som nevidel, a to som sa považoval za znalca tejto série, nie že by to bolo dôležité. Očista navždy je na moje prekvapenie príjemne pozerateľný snímok. Hororový žáner je už dávno minulosťou, ak v tejto sérii niekedy vôbec existoval. Ide o rýdzu akciu z ulíc plných anarchie a bláznovstva. Samotná očistná noc nám končí už na začiatku filmu a ešte len vtedy začína to zaujímavé... Nikdy by som si nepomyslel, že Očista ponúkne natoľko sociálno-politický presah, akého sme dostali v tomto snímku. Dobré! Neurazí, nepobúri, okay. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Z očisty sa stal len neškodný priemer. Dúfam že aj posledná očista, tu chýbali masky a viacej vrážd. Absolútne nebolo cítiť tu správnu atmosféru čo mali ostatné filmy. Na škodu, cítiť mexicku propagandu. Opakujem dobre že sme nešli so známymi do kina. Aj keď by to možno malo lepší efekt z priemeru by to nevytiahlo asi ani veľké nachos combo. 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

5 díl snad i poslední je zároveň společně s prvním dílem nejslabším článkem.Na Očistě jde hodně znát, že se jedná o dojnou krávu bez vyšších ambicí, ale tentokrát mi přišlo, že se ani moc nesnažili držet toho, v čem mě předchozí díly bavily.Je sice fajn, že pořád dokážou přijít relativně s něčím novým a zajímavým, ale celý tenhle díl u mne postrádal šťávu. Gore se zde moc nedočkáme, prostředí Mexika je sice fajn, ale když si vybavím Sicario, tak tam měl člověk nepříjemný pocit při každém záběru, to se zde určitě nekoná, akce je natočená rutinně, přestřelky neoslní ( místy to působilo jak levnější béčko z 90. let), dokonce i Masky, to čím je Purge proslavené, tak po zhlédnutí si žádnou Cool vybavit nemohu. Po tomhle díle rozhodně výprodej kostýmů na Halloween nebude.Další díl raději už ne.Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 3/5. 5/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Severoamerické tržby byly 44,5 milionu dolarů, celosvětové pak 77 mil. (NIRO)
  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama