Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní obsazení, tuctový scénář, rutinérská režie. Výsledek? Promarněná příležitost. To co Únos posouvá k alespoň mírně nadprůměrnému zážitku je především Helen Mirren. Je až neuvěřitelné do jakých poloh je schopna svým tichým výkonem rozehrát svou jednorozměrně napsanou postavu. Naopak Dafoe s Redfordem jsou takový nijací. Kdo vydrží místy poněkud nezáživný průběh, tak nakonec zjistí, že scénář není zase až tak tuctový jak se zpočátku zdálo. Přesto tento film pustíte z hlavy ještě před doběhnutím závěrečných titulků. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, normálne mi R.Redford chýbal a som rád, že sa aspoň raz za čas objaví. Pomaly plynúci film na nič netlačí, príbeh nemá mnoho postáv a aj preto dostala psychológia postáv slušný priestor. Čakal som iba trošku silnejší záver, napriek tomu sa prikláňam k štyrom hviezdičkám. Film 70%. ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Taková růžová knihovna přetřená trochu na modrozeleno a do detektivního hábu. Ale jako ... - celkem klid, srozumitelný příběh, nějaký vývoj, rozuzlení a hlavně, neurážela mě žádná prvoplánová imbecilita. Byl to prostě normální film, ovšem ničím taky nijak zvláštní. Ale i to není někdy na škodu s dobrými herci na place. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Takhle už mě dlouho žádný film nenaštval, mé hodnocení je trochu nadsazené, ale já čekal solidní napínavý thriller s atmosférou, plný charizma Redforda a Defoea. Jenže charizma se nekoná, redford má překvapivě málo prostoru, i když se děj točí kolem jeho postavy. Únos je silně nehollywoodský film, takže se bohužel žádná atmosféra taky nekoná, nehollywoodský konec by mě normálně potěšil, ale tohle bylo trošičku moc levné a prvoplánové. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý film, ikdyž je nutno vzít v úvahu, že tam hrály 3 hvězdy REDFORD-MIRREN-DAFOE. Kdybych si u toho scenáře představila jiné herce, tak by to bylo tak na 2*. Mám takový zvyk, že u kriminálek režiruji v duchu s režisérem, a pokud se mi to podaří stejně (mám na mysli vývoj děje), pak film nepovažuji za nic převratného. U tohoto filmu jsem přesně předpokládala, že není chata, není banda, že je jenom jediný pachatel a tím je Willem DAFOE. Snad kdyby režisér zvolil "jiný ksicht", tak by mi to nevyšlo. Jenže zvolil "zaporáka" a tím to bylo dáno. Více než REDFORD mě zaujal výkon HELEN MIRREN, která přes veškerou hrůzu zachovala před dětmi, milenkou manžela i policii "dekórum", jako pravá dáma. REDFORD má svůj styl hraní, ale stále dobrý. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama