Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

PKD 

všechny recenze uživatele

Na tento film, jsem se kdysi díval jen proto,že jsem se domníval, že to bude o jiné Sabrině:-) Když jsem svůj omyl zjistil, shledal jsem, že mě proti mému očekávání zaujal natolik, že jsem ho dokoukal a nikdy jsem toho nelitoval. Není to sice žádný zázrak, ale je bezchybně obsazený a proto funguje. Kéž by takových filmů bylo víc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a milý film, lehce připomínající pohádku o Popelce nebo Ošklivém káčátku. Julia Ormond ze začátku vypadala jako opravdové ošklivé káčátko, pak se proměnila v okouzlující nádhernou labuť, která dokonale zamotala hlavu dvěma bratrům, z nichž jeden je už zadaný záletník a druhý totální suchar bez emocí. Právě ten suchar ale bude muset projevit kousek emocí, aby mu labuť navždy nezmizela. ()

Reklama

Shameeka 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měla ráda, dala jsem mu 4 hvězdičky. Po dnešku, kdy jsem zkoukla originál to měním na 3. Je pár věcí, které se mi tu líbí víc než u originálu - Sabrina není až tak naivní a éterická a je to trošku menší pohádka. ALE! Ford (a to ho mám ráda) - žádná sláva proti Bogartovi, ten má prostě stonásobně víc charisma, srovnání je do očí bijící. Navíc mi tu chybí vtipnost a lehkost originálu. Nicméně, i tak se na remake ráda podívám, jen příště nesmím ve stejný den jako na originál :) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Něco tomu remaku Wilderovy klasiky chybí, snad více romantická atmosféra, snad větší přesvědčivost. A tak ho nezachrání ani překrásná Ormondová, ani výtečný Kinnear, ani stárnoucí Harrison Ford. Příběh Sabriny, právě dospělé dcery šoféra sloužícího u dvou bilionářů, která se zamiluje do obou z nich a s nimi jedná jako rovná s rovnými, možná to je to, co mi vadilo. Nebo to byly Fordovy nepříjemné brýle? Či snad jsem Kinnearovi neuvěřil heterosexuála, když tak výtečně zahrál "toho teplouše odvedle" v Brooksově filmu Lepší už to nebude? - Asi tomu chyběl za režisérskou židlí Wilder. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-AP8ulApEOk ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem zatím neviděl, ale vpravdě musím říci, že mě docela láká, jelikož zde byl ten nápad velice pěkný a snad i to provedení bylo zajímavé. Přišlo mi to však trošku jaksi odbité. kdyby se šlo víc do hloubky a nebyla to ta typická Amerika ve stylu Dallasu, ale něco poetičtějšího, tak by to bylo jistě daleko zajímavější. Harrison Ford to však stejně nejvíc držel nad vodou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)
  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama