Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Myšlenka číslo 1: Nevím, proč do rolí bratrů vybrali tvůrci právě Grega Kinneara a Harrisona Forda, když je dělí víc jak 20 let a vypadají vedle sebe jako otec a syn. Myšlenka číslo 2: Chci vidět tu tolik kultovní předlohu tohoto filmu. Myšlenka číslo 3: Předvídatelné, jak jen romantický film může být, přesto v některých momentech stále překvapivé. Myšlenka číslo 4: Neškodný film, ale v následujícím roce si ho asi znovu nadšeně nepustím. Myšlenka číslo 5: Odstraňte prosím někdo z "oficiálního textu distributora" toho HarrYsona. ()

skleboun 

všechny recenze uživatele

Teda, na Harrisona Forda dost slabé - celý ten film mi přijde o to plytší, že se snaží tvářit strašně oduševněle - nebo mi to tak aspoň přišlo. Na pravý hollywoodský slaďák je to moc psychologické, na drama moc romantické a ploché a komedii v tom nevidím už vůbec. Herecké obsazení taky nic extra - H. F. tady moc nezáří, přijde mi, že mu ta role ani nijak extra neseděla, Greg Kinnear v roli jeho bratra Davida se zoufale snaží být svůdníkem, ovšem já v něm nenalezla sebemenší půvab (ani fyzický ani charakterový), tak snad jediná Julia Ormond by jakž takž šla...jen už mě asi unavejí ty stále stejné přeměny z ošklivého káčatka v nádhernou labuť... ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Všemi odborníky zavrhnutý a přece pro mě velmi pohodový remake v žánru romantické komedie. Julia Ormond je opravdu okouzlující a je pro ní evidentně složité si mezi takovými "bratry" jako jsou Ford a Kinnear vybrat :) Nic světoborného, ale kdo se chce naladit na strunu - pohoda, vtip a romantika - může s klidem vstoupit. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech romantický film, v mnoha směrech zase naopak ani ne. Chvílemi to totiž připomíná spíš tak trochu drama - o hledání sebe sama, o vlastní životní cestě, předsudcích, lásce... Je to fajn film, pokud máte chuť trochu si oddychnout, ale ne v tom "praštěném" slova smyslu. Možná mi trochu vadilo, že Harrison Ford prakticky nezmění výraz v obličeji, a že Julia Ormond na to, že se hned při první větší příležitosti vytasí s fackou, působí pak po celou dobu poněkud odevzdaně... Ale i na to se určitě dá koukat minimálně ze dvou pohledů, ostatně jako na všechno. Záleží na tom, který si vybere. Na druhou stranu se mi moc líbilo, že na Linusovi nebylo vůbec poznat, kdy city k Sabrině ještě hraje a kdy už jsou opravdové - to mi přišlo asi jako taková největší zajímavost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najoblubenejsich romantickych filmov, ktory si môzem pustat dookola a dialogy z neho môzem citovat z pamäti. Ovela lepsi ako prilis zastaraly original v ktorom mi vadilo to aka je Sabrina putka, ktora sa ide do Francuzska ucit ako byt lepsou gazdinkou a manzelkou. V tejto verzii sa Sabrina vrati ako silna emancipovana zena a v podani nadhernej Julii Ormond je neskutocne podmaniva. Greg Kinnear je zase roztomily rozmanznany zvodca, ktory si pre zmenu zasluzene trochu potrpi. Najväcsim kladom je ale Harrison Ford ako neskutocne komicky suchar Linus. Vsetky jeho sceny a dialogy ma zakazdym rozosmeju. Najlepsie su rozhovory s jeho matkou. Potesia aj herci vo vedlajsich ulohach a kazdy z nich tu ma nejaku vtipnu scenu v ktorych vynikne. Williamsov soudtrack dodava filmu nadhernu atmosferu. Takze aj po 234.krat som si film perfektne vychutnal. Podla mna to je nepravom prehliadaný film. CZ dabing je super. 10/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama