Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Co se musí Netflixu jakožto mašinérii na filmový rychlokvašky na jedno použití nechat, je, že dokáže i ze stupidního námětu patetickýho béčkovýho pubertálního hororu vyždímat ze svých předplatitelů a diváků sto jednotek pozornosti (fanoušci Mikýře pochopí).... Čert to vem, jako symbolická pocta kultovním slasherům funguje 'Fear street: 1994' na výbornou. Ano, vím - závěr je kurevsky antiklimatický a poskytuje doslova nulovou satisfakci - leč narace a chronologie celý trilogie se bude odehrávat reverzně, což doslova vybízí k rozvinutí komplexity čarodějnický mytologie maloměsta Shadyside, jehož fikční koncepce mě - blbuvzdornosti navzdory - doopravdy baví. V resumé jde o ale báječný guilty pleasure pro cinefilní masochisty. Určitě bych v budoucnu uvítal víc letních Netflix eventů tohoto feel good ražení.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohoto projektu si na Netflixu nešlo nevšimnout. Trilogie Ulice strachu s čarodějnickou tématikou? Sem s ní! První část odehrávající se v roce 1994 má u mě obrovský plus s výběrem dobové hudby - Radiohead, Prodigy, Nine Inch Nails, Portishead nebo Iron Maiden? Sakra, proč ne. Horší už je to s prostředím, které se z 90ti procent času odehrává ve tmě a navíc si až moc hraje na takový drsnější Stranger Things s takovou trošku přísnější slasher atmosférou. O čarodějnici se toho také moc nedozvíte, ale ihned Vám je jasné, že bez dalších dílů se orientovat nebudete. Závěr je parádně brutální a i když je první díl trošičku slabší tříhvězda, nenechal jsem na sebe druhej díl dlouho čekat. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Běžnej teen-hero horror, kterej Netflix tradičně lehce zprasil svým ideologickým pohledem na svět. Ale budiž. První díl trilogie, jenž byl evidentně poctou(?) Vřískotu, nenadchnul a celkem nudil, ale zkusím ještě dvojku, která bude podle avíza inspirována Pátkem třináctého, což nemůžu nechat jen tak bez povšimnutí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Netflix mě nalákal zase na nějaký rádoby originální nápad roztřídit slashery podle historického období a přiznám se, že si už ani nepamatuju, co se v tom filmu dělo, že si zbylé dva díly dám ráda ujít a nechám prostor nadějnějším filmům. Vím, že mě strašně vytáčel fakt, že to mělo neustále a po celou stopáž nějaký hudební podkres a víc tam hrála hudba, než se tam dělo něco zásadního. Taky mě štval celkový prvoplánový teenage vizuál a zpracování a target na young adults, což já už pravděpodobně skoro nejsem. Nevím, nepamatuju si z toho nic, byla to nuda a nic, co bych už stokrát neviděla. Thank you, next. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od trilogie Fear Street jsem měl velká očekávání. Tvůrci se netají svojí láskou ke klasickým slasherům a v každém díle jim vzdávají čest. Rok 1994 vzdává čest především Vřískotovi (1996). Úvod filmu je naprosto vynikající. Velká škoda, že si Maya moc nezahraje. Ovšem obsazení celé hlavní party, ač neznámé, tak velmi sympatické. Film má velmi nepříjemnou a děsivou atmosféru po celý film. Monstra se probouzejí a je pouze na partičce, aby jim zabránili v eliminaci půlky města Shadyside. Nechybí gore, v jednom případě i vcelku hodně brutální, tak nechybí i humor. Za mě part one splnil, co měl. (77 %) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Shadyside existuje aj v skutočnosti a nachádza sa v americkom štáte Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu zazní celkem 19x slovo „fuck“ v různých podobách. (noelcoward73)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama