Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (169)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie skvelý, nie výborný, ale rozhodne obľúbený film. Pardon, dvojfilm. Veškrnová a Zedníček vytvorili fajn manželskú chémiu. Žaneta Fuchsová bola na vrchole sil. No a samozrejme hlavnými hviezdami boli samotné chobotničky. Bavila ma aj zápletka ohľadom "zloduchov" v podaní dvojice Macháček a Rösner. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Moje dětsví, tohle jsem si pouštěl jako malej prakticky furt. No posuďte animace je výborná, herci ujdou(i když postavy které hrajou mi přišli až moc sentimentální). Hudba je pro uši dobrá, ne že bych si jí nějak extra vybavoval ale vím že byla aspoň ucházející), a taková ta dětská atmosféra byla výborná. Je to prostě můj oblíbený film u kterýho si rád odpočinu. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Modrého a Zelenou. Ale pozor, nejde jen o barvy. Film vhodný i pro děti i pro dospělé. Nedokážu říci, kolikrát jsem tento film viděl, ale bude to opravdu hodně vzhlédnutí. Co všechno dokážou napáchat dvě zvláštní hmoty neznámého původu? Dvě zvláštní chobotničky, a začnou se dít věci. Poznámka: Jako malého mě děsně bavila ta úvodní animace titulků. 👍 Doporučuji. Hvězdiček 3 ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli jsem zrovna nebyl v nejlepším rozpoložení nebo co, ale výš jít nemůžu. I když nápad oživit plastelínu po úspěchu Lucie byl dobrý, na originál to nemá. Navíc se divák musí prokousat celým úsekem filmu až do chvíle, kdy se objeví chobotničky. Anebo se místo dvoudílného filmu dívat na rozšířený čtyřdílný miniseriál. Ten se mi při posledním dívání líbil víc, ale to už je několik let, co jsem to viděl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Začalo to Lucií a pak přišly na řadu chobotničky. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím, v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu českému a při to tam hráli čeští herci ;-). Vlastně všechno co jsem napsal o Lucii, postrachu ulice bych mohl zkopírovat sem, což nechci. Má to hodně společného a hodně se toho opakuje, ale mě se to líbilo snad stejně. Chobotničky jsou možná akčnější díky komandu, co je hledá. Opět vznikl seriál a nebo dvoudílný fílm. A opět nostalgicky tomu nechám plný počet hvězd, a snad nebudu působit moc infantilně ;-). Nakonec přidám k pěti hvězdičkám mínusko kvůli nižší originalitě. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Jiřina Jirásková přijala roli ve filmu s nadšením, ovšem zároveň s výhradou, že neumí jezdit na kole, což role vyžadovala, neboť je to součástí jedné z klíčových scén. Režisér Jindřich Polák ji ujistil, že to nevadí, neboť je možné to vyřešit trikem. To herečka odmítla, neboť jako profesionálce ji přišlo trapné nechat se dublovat v takto jednoduché scéně, načež si koupila jízdní kolo a začala se na něm ve svých 54 letech učit jezdit. Po celodenním úsilí, několika těžkých pádech a manželově poznámce, jestli na to kolo nechce přidělat postranní pomocná kolečka, s učením skončila a vrátila se k původní trikové verzi. Štáb tedy přimontoval kolo na přívěsný vozík za auto a ve scénách, kdy je jí vidět do obličeje, ji kamera zabírá zespodu, přičemž ona markýruje šlapání a auto ji táhne za sebou. V momentech, kdy jsou jí zabírány nohy, ji nahradila dublérka. (cundak)
  • Na filme spolupracovali dve nemecké spoločnosti: Bayerischer Rundfunk a Westdeutscher Rundfunk. (Raccoon.city)
  • Oba cca devadesátiminutové celovečerní filmy (tento a Veselé Vánoce přejí chobotnice, 1986) vznikly coby sestřihy čtyřdílného TV seriálu o celkem čtyřhodinové stopáži. Za oběť padla druhá polovina druhého dílu a první polovina třetího (prázdniny u dědečka). (BoredSeal)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama