Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

  • Velká Británie The Secret Garden (více)
Trailer 3

Mary (Dixie Egerickxová) je rozmazlená desetiletá holčička, která vyrůstá se svými bohatými rodiči v  Indii. Její život změní prudká nákaza cholery, která ji připraví o celou rodinu. Pošlou ji zpátky do Anglie, do Yorkshire, ke strýci Archibaldu Cravenovi (Colin Firth). Strýc má veliké panství, nemocného synka Colina (Edan Hayhurst) a hospodyni paní Medlockovou (Julie Waltersová). Mary zkoumá nové prostředí a zjistí, že dům skrývá mnoho tajemství. Najde klíč, který jí otevře zahradu, léta zamčenou po smrti strýcovy choti.  Potom objeví pokoj, ve kterém tráví celý svůj život bratránek Colin. Leží v posteli, protože nemůže chodit. Ale za pomoci nového přítele Dickona (Amir Wilson) se Mary podaří přivést zahradu, i Colina opět k životu. Když lord Craven jednoho dne najde děti jak si hrají v zahradě, nemůže uvěřit, že vidí svého syna chodit. Po letech znova pocítí dávno ztracenou radost... Film je natočen podle nadčasového bestselleru britsko-americké spisovatelky Frances Hodgson Burnettové. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (31)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hezké povídání nejen pro děti o bolestivém vyrovnávání se se ztrátou, žalem či nemocí unáší magický realismus (aka bujná fantazie) do zarostlé tajemné zahrady, jež zahání chmury na duši (a přeneseně i na těle). Milé, ovšem kouzelnou atmosféru buduje neustále tak nějak instantně, s kýčovitým pozlátkem klouže po hladině bez větší invence. Velké štěstí, že se může spolehnout na líbivou hudbu a znamenitou holčinu v hlavní roli. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Takový hezký, a to zejména vizuálně, odpočinkový film kde herecky nejvíce vyniká Firth, jinak je to takový TV film ala nedělní dopoledne. Nejvíc nadchne asi milovníky okrasných zahrad (ačkoli jim bude jasné, že tahle zahrada neleží jen tak ladem, jinak by vypadala dost jinak), protože to co mají tady je opravdu parádní a já bych tam trávil klidně celé léto. Škoda že jinak je film tkaový... nezáživný, mdlý. Jinak by to bylo pohlazení pro oči duši i mozek. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hollandovej verzia z roku 1993 patrí medzi moje najobľúbenejšie detské filmy. Čiže najnovšia adaptácia má pre mňa zmysel asi ako potenciálna nová adaptácia Nekonečného príbehu. Každopádne adaptovať román po tak dlhom čase pre ďalšiu generáciu je plno legitímnym krokom. Ak ale očarila spomínaná verzia úžasnou atmosférou, tak Mundenova "iba" dobre vyzerá. Takto nízke hodnotenie je ale myslím zbytočne kruté, film je relatívne krátky, pri dvoch hodinách tohto menej dramatického deja by som to chápal viac. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osirelé málo pekné dievča britského typu objaví čarovnú záhradu ukrytú na strýkovom panstve. U strýka žije, pretože celá jej rodina pošla na druhý svet na choleru, ktorú lapili v ďalekej Indii, vtedy ešte destinácii číslo jedna pre anglosaských kolonizátorov. Záhrada spolu s domom ukrýva mnohé tajomstvá, ktoré potešia maloletého diváka, lenže od filmu, ktorý si hovorí fantasy očakávam, že nejakú fantáziu privedie aj na plátno a nie že tú fantáziu len podnieti. Na to totiž stačí kniha. Verziu z roku 1993 som nevidel, ale táto adaptácia podľa mňa všetko vsadila na farebnosť na úkor živšieho príbehu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to adaptace romanu z roku 1911. Neni to nezbytne spatny film, ale jeho natoceni nebylo nezbytne. Dalsi sklizen tohoto materialu slouzi k pripomince znovu si pustit predchozi adaptaci tohoto romanu.. Pro me to bylo moc monotonni a predvidatelne. Jedine co mohu napsat pozitivniho je, ze film je okouzlujici. Pojednava bez sentimentality o souzeni a smrti. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama