Reklama

Reklama

VOD (1)

Loki zjišťuje, jaké má stíhaná Varianta plány s TVA. Má však vlastní plán, který změní osudy obou. (Disney+)

Recenze (72)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud bylo záměrem seriálu udělat z postavy Lokiho dobrosrdečného, veselého, popleteného, bezradného, neohrabaného idiota, pak toto beze zbytku vyšlo. Pro diváky, kteří však očekávali Lokiho z Thora nebo Avengerů a tedy zneuznaného, arogantního, ambiciózního, panovačného, vychytralého boha, musí být tento "Loki" jedním velkým zklamáním. A mezi ty se počítám i já. Stupidní proměna postavy, kterou nikdo nepotřeboval ani nechtěl, a jejíž seriál dále sledujeme jenom kvůli Tomu Hiddlestonovi. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Loki sa stretáva so svojím ženským prevtelením z iného vesmíru a celkom si padnú do oka. Napriek svojím hádkam sa nakoniec zhodnú, že im ide o to isté a to dostať TVA na kolená samozrejme každý pre niečo iné. Ale najskôr sa musia dostať z planéty, ktorej hrozí záhuba. Prevedenie: Scény z vlaku pobavila. To, že sa Loki dokáže zahľadieť maximálne tak sám do seba sme už vedeli, teda nič nové. Veľmi mi táto romantická odbočka nesadla a radšej yb som bol za plnšiu akciu na úrade TVA. Verím, že sa toho ešte dočkáme... 70% ()

Reklama

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Marvel/Disney || Na můj vkus příliš ukecaná epizoda, která nepřinesla nic moc nového, naopak působí dost televizně včetně efektů. Absence Owena tomu nijak nepomhla a vztah mezi Lokim a Sylvií mi nepřijde natolik zajímavý, aby unesl celou epizodu. Ze sci-fi-timetravel seriálu se stává podivná romantická marvelovka bez špetky romantiky. K tomu další otáčení záporáka na stranu hrdinů mě přestává bavit. Plusové body dávám alespoň za katastrofický závěr. 60%. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda opět pomalejší, respektive hodně mluvení a relativně málo akce. Což, jak říkám vždy, nemusí být na škodu, ovšem vzhledem k tomu, že jsme již v polovině série, by to přeci jen nějakou tu akci chtělo. Ovšem tedy když ta akce přijde, tak stojí za to. Ať už je to Loki vs Loki (Sylvie) či roztržka ve vlaku, choreografie je přehledná, poutavá a zábavná. No a závěrečný dlouhý záběr ve futuristickém městě zachváceném apokalypsou? Přesně podle mého gusta, díl si mě tím nakonec získal. Loki a Sylvie mají výbornou chemii, líbí se mi, jak se navzájem doplňují ale zároveň si nemůžou úplně věřit, protože moc dobře znají sami sebe, a například že se také zřejmě nedokážou porazit v souboji. Chybí mi Lokiho hašteření s Mobiem, to rovnou přiznám, ale Sylvie je rozhodně také velice zajímavá a zábavná postava. Opět se dozvídáme spoustu informací jak o Lokim, tak o TVA, potvrzuje se jedna fanouškovská teorie, a začínáme o důvěryhodnosti TVA více a více pochybovat. To je ovšem všechno, děj se nějak závratně neposunul, jsme tam, kde jsme byli na konci minulé epizody. Za to prostě jdou nějaké ty body dolu. Ovšem jdou zase hned nahoru d9ky nádhern7m opravdu nádherným vizuálům. Krásné VFX, práce s kamerou skvělá, každý druhý záběr by klidně mohl být plakát. Místy jsem si připadal, jako bych se díval na Capaldiho Doctora Who s desetinásobným rozpočtem. No a jak jsem říkal, finální dlouhý záběr byla třešnička na dortu. Bohužel ale jako celek byl díl o něco slabší, a kdybych si odmyslel všechny technické věci okolo a soustředil se na příběh jako takový, viděl bych to na takových 7/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálně fenomenální, relativně málo užvaněná a přitom zároveň poměrně vycpávková epizoda. Poskytuje obsahově “pouze” pohled z druhé strany, zbytek je jen o vizuálu. Přesto ji beru jako to nejlepší co seriál zatím nabídnul. Btw. Celkem jsem nepochopil jak odchylka může mít vzpomínky na dětství (jak může Lokiho odchylka vzniknout už jako dítě !?). Děsnej bordel. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)
  • Scéna, kdy Loki (Tom Hiddleston) zahodí hrnek s poznámkou: „Another“ odkazuje na film Thor (2011), kde Thor v kavárně udělá to samé. (MrMartinTm)
  • Na otázku, zda je Loki (Tom Hiddleston) opilý, odpoví postava: „I'm just full.“ Jedná se o slovní hříčku, jelikož v norštině znamená anglické slovíčko „full“, tedy „plný“, rovněž „opilý“. (NiWi)

Reklama

Reklama