Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčšou devízou filmu je že si je vedomí príbehu aký rozpráva. Nehrá sa na veľké umenie ani sa nesnaží posunúť žáner inam. ALE. Poctivejšiu žánrovku by ste len ťažko hľadali. Pritom je prvých 40 minút naozaj zábavných. Potom síce trošku padne remeň a film sa začne vliecť a následne sa tam objaví aj jedna zbytočná deus ex machina ( ktorú by šikovnejší scenárista nahradil zmenou v jednej/dvoch scénach) ale inak je ten film veľmi pohodový, vtipný a funkčný. Všetko je to samozrejme zásluhou skvelo napísanej hlavnej postavy. Dylan O´Brien je v tomto prípade uveriteľný a prechádza cez film viditeľnou zmenou. On je tá pridaná hodnota, ktorá baví, zoznamuje nás s novým svetom a aj nám na konci pripomenie čo sa všetko naučil ( vďaka iným postávam). Je to taká hraná verzia Ako si vycvičiť draka, len so psom a s celkom uveriteľnou motiváciou - kedže samotný hrdina je naivný hlupáčik. Má to svoje chyby, ale vôbec by som sa nebránil pokračovaniu, ak by sa dal dokopy tím, čo vytvoril toto. Pre mňa príjemné prekvapenie ktoré trochu nadhodnocujem, ale fuck ti. Páčilo sa mi to. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci vynechali závěrečný motivační proslov doprovázený nadšením a odhodláním ve tvářích posluchačů a kdyby se místy nenechali unést a netočili tolik emoční ždímačkou, přihodil bych klidně i poslední kousek do plné palby. Proč? Protože se tvůrci evidentně nebrali příliš vážně, nesnažili se mě přesvědčit, že jsou Spielberg, a natočili vtipnou akčňárnu u které jsem se mohl bavit, aniž bych musel každou chvíli používat matematické tabulky jako u Teneta. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Mimořádně příjemná, pohádková záležitost. Malv1s, moje láska. Svižné, vtipné, místy dojemné, naprosto pohodová fantasy, která vyčnívá v záplavě nicotných počinů, které, nevím proč, kdejakého nedomrlého puboše ohromí. Jestli se chystá pokračování, s chutí se na něj podívám. Hezké dialogy, výborně napsaný scénář a bylo na co koukat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto filmu by mal najväčšiu radosť asi Roger Corman (skúste kombo s Útokom krabích monštier). Geniálne úvodné titulky tak trochu ochudobňujú diváka o megascény, ktoré by nasledovali napríklad u Emmericha, ale tu "všetko pred" vidíme v animovaných scénkach. Nebojte sa ale, že prídete o útoky príšer, je ich tak akurát (väčšinou face to face) a tak akurát je tu všetkého, čím chce film byť, čo je možno jeho najlepšou vizitkou. A ak sa bojíte, že ide o ďalší zameniteľný young adult, tak Love and Monsters sa berie menej vážne a je skrátka menej sci-fi, i keď stále ním v prvom rade je. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

"Monsterský" guláš s neškodnými monštrami ( istá nápaditosť sa nedá uprieť ) a láske, ktorá prinúti človeka urobiť najodvážnejšiu vec v živote. Film sa nevyhne hlúpym scénam, scenáristickým skratkám, ale pubertálne deti to nepostrehnú a je dosť možné, že sa aj pobavia. Ja som sa v tomto svete ocitol omylom. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • I přesto, že je film přirovnáván k Zombielandu (2009), tak hlavní inspirací byla videohra „The Last of Us“. Hlavní postava se jmenuje Joel a tričko s palmami, které nosí, je stejné, jako nosí postava Ellie ve hře. (Sancoo)
  • Konec scény s obřím hlemýžděm, kdy Joel (Dylan O'Brien) a MInnow (Ariana Greenblatt) děkují právě tomuto hlěmýždi, byl naprosto improvizován. Režisér Michael Matthews však tuto scénu považuje za svoji nejoblíbenější a rozhodl se ji ve filmu ponechat. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama