Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

To se nám zas protrh pytel s odpadem asi. Nevim, co špatnýho sežrali k večeři všichni ti, co z toho tady mají vosypky, ale já to dokoukala celkem v klidu až do konce, s ironickým úšklebkem, ale rozhodně né znechucená (neherce Zounara byla přece lekrace sledovat!). Už jen za kozy Benešové by pánská hetero část měla dát minimálně 2. (skoro bych ty 2,5* dala naschvál nahoru) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Prima Varecka Zounar jako dost mozna nejvetsi trotl v dejinach kinematografie. Chapu, ze zahrat takovyho idiota asi muselo byt tezky a Martinovi se to tradicne nepovedlo. Jeho vykon byl tak trapny az me bavil :-) Odhalena Lucie - automaticky hvezda navic. A tu druhou davam za cigana Labudu. Celkove pruser, ale nikoliv nekoukatelnej. ()

Reklama

Nick321 

všechny recenze uživatele

I když mám na herecký (ne)talent Zounara taky svůj názor, myslím si, že tohle je naopak dobrý film. Realistický příběh mladého a naivního studenta, na kterého skoro každý zkouší nějaký podraz. "Míšo, na Tobě je krásný, že všemu věříš". No a tak, aby zacvakal údajné vyhubení nutrií a aby se postaral o flundru, která je údajně těhotná s ním, dá se na dráhu nejprve veksláka a později i bytaře. Samozřejmě není jediný, kdo tuhle hru hraje. "Pane Najman, tohle není džungle, ani země nikoho. Tohle je seriozní obchod se sférami vlivu. Nemáme rádi, když nám někdo leze do rajonu". ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Scénáři v závěru dochází dech a ten konec je vyloženě hroznej, ale jinak vcelku zajímavá sonda do života vysokoškoláka, který se propadá pořád hlouběji a hlouběji ve své honbě za penězma. V roce 1994 už nejspíš téma veksláctví nebylo moc aktuální a je škoda, že je film takto zatracován. Na Bony a klid to nemá, ale rozhodně to neurazí. 2* // edit Po přečtení knihy od Frýborta zatracování chápu, je prasácká verze knižní předlohy. Nicméně při čtení jsem si prostě jako Najmana vybavil vždy Zounara. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi je v móde podobné typy filmov z prvej polovice 90. rokov hodnotiť odpadom, ale zrovna Vekslák si to podľa mňa nezaslúži. Vzostup a pád jedného mladíka so sľubnou budúcnosťou, ktorý pod vplyvom okolností uveril v šťastnejší život zarábaním si vekslovaním. Ako to už býva, začneš s niečím malým a skončíš pri niečom väčšom a nebezpečnejšom. Je to pomerne krátke, odsýpa to, čiže aj ak vám bude pripadať film smiešny, asi vás nudiť nebude. 80. roky bol des, bony, valuty, prvé farebné telky, brrr. Pre mňa znesiteľnejšie ako Bony a klid, pretože som tu nemusel počúvať Relax. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v Praze. Město z úvodu filmu, odkud pocházel filmový hrdina, je Beroun. (rakovnik)
  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama