Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vražedných maniaků se vydává na krvavou pouť, během níž likvidují vše živé, co se jim postaví do cesty! Nechybí ani pořádná dávka černého humoru v pekelně zábavné historce, vyprávěné odcouzencem na elektrickém křesle. (oficiální text distributora)

Recenze (44)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Možná až zbytečně ulítlá a přeplácaná komedie od tvurce legendárního Evil dead.Spousta vážně vtipných momentů,ale tak zbytečně zmateně přecplácaných přes sebe,že vás to po pulce celkem dost nudí.Potěšila mě role Paul L. Smitha(pro mě už nadobrou Šimona:) ) a samozřemě mého oblíbence B.Campbella,ikdyž jen ve vedlejší roli. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Má to být parodie na detektivky noirového střihu se silnou romantickou zápletkou. Bohužel je to v typické formě přehnaného amerického násilnického humoru, který má zdůraznit zábavu. Ale veškerý vtip je právě proto přebíjen bezbřehým násilím a trapností. A veškerý zajímavý gag a vtipná situace je tím zmrzačena a utlačena do té nejošklivější podoby. Odsouzenec k smrti Vic Ajax (Reed Birney) vypráví svůj příběh o vražedné pomstě, o své hrdinství a lásce, kterou získal a ztratil. A samozřejmě opět získal i s patřičnou svobodou a zadostiučiněním. Z dalších postav: Nancy (Sheree J. Wilson), Vicova láska, kterou zachrání ze spárů brutálních zločinců, objednavatel vraždy Ernest Trend (Edward R. Pressman), sám zavražděn úchylnými vrahy, jeho žena Helene (Louise Lasser), neodbytná pozorovatelka slídící z okna dalekohledem, brutální maniak Faron Crush (Paul L. Smith), řešící vše násilnou formou sadismu, jeho nechutný společník Arthur Coddish (Brion James), zvrhlý ve své lidské deratizaci, nagelovaný frajer Renaldo (Bruce Campbell), sebevědomě arogantní, původní oběť vraždících maniaků Donald Odegard (Hamid Dana), Trendův společník, a novináři na popravě (slavní Ethan a Joel Coenové). Možná zajímavý nápad. Ale proč proboha je formou zábavy brutální násilí? Je snad povznášející a dodává vyšší úroveň kulturnosti a uvědomělosti do podvědomí společnosti? Zřejmě nikoliv a tomuto druhu zábavy nerozumím. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vubec z toho nejsu nadšenej. Je to takovy... pošahany. Nevim nevim, jestli si Coeni svůj scénář představovali zfilmovanej zrovna takhle. Docela dobře si to dovedu představit v jejich vlastních rukách, s mnohem lepší atmosférou. Černej humor tam je málo a nevtipnej. Raimiho rannej smrtelně zlej rukopis tady taky vůbec nepoznávám. Spíš je to taková fraška ala rodinnej film, než něco pro vyspělejší publikum. Výběr herců, kromě Bruce, je suchej jak ztvrdlý prostěradlo. Útočí na nás spíš dětinské gagy a různá zranění, fyzikálně nesmyslné přesuny těl a objektů, papumdelkové dekorace, zdlouhavá automobilová honička a často hodně nevtipné tvoření různých ksichtů, šklebů a dementních výrazů. Nemůžu si pomoct, ale nešlo se mi přemáhat se k tomu, aby mi to přišlo vtipný. Největší zážitek mám z Bruce Campbella a snad jedině scény s ním stojí za skouknutí - jeho obličejové výrazivo má jako jediné úroveň a je to zážitek, kterej se mi jenom tak lehce nevymaže... Škoda, že tam byl tak málo. Pak tam sice ještě bylo pár světlejších momentů, ale nic, kvůli čemu bych šel darovat ledvinu... PS: vůbec se nedivím, že k tomuto filmu na ČSFD nejsou žádné zajímavosti. Není to totiž vůbec zajímavé... ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi těžko hodnotí. Ze začátku jsem se trochu nudil,než jsem si zvykl na styl filmu. Je to taková hodně šílená groteska. Spolupráce Raimiho s Coeny je naprostý úlet. Po půl hodině už jsem se smál dost nahlas a fakt se pobavil. Je škoda, že je to zapomenutý film,ale své fanoušky si určitě najde. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní počin Sama Raimiho, na kterém se podepsala především začátečnická scenáristická nezvednost bratrů Coenových. Taškařice plná barvitých postaviček sice znamenitě zapadá do jejich originálního světa, potvrzuje však, že v rukou jiného režiséra působí jejich vtípky poněkud duchaprázdně. 60 % (Alena Prokopová, Ci 03/2008) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (fisus)

Reklama

Reklama