Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnešní přepapaní fanoušci musí žasnout jak vypadal takový komiks v roce 1990. Darkman má smůlu v tom, že toho moc nějak zajímavého nenabízí. Příběh o pomstě jsem viděl zhruba 100x v minulosti a často mnohem lépe. Sam Raimi natočil pravděpodobně svůj nejslabší film, kde do hlavní role Liam Neeson ani moc nesedí. Závěrečné cameo je zajímavější než celý film. 50% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční a originální komixová zábava v režii béčkového experta Sama Raimiho. Liam Neeson se na roli maskovaného (anti)hrdiny moc hodí a táhne film hodně nahoru. Když se k tomu přidá pár velmi odpudivých záporáků, několik suchých akčních hlášek a jeden zajímavý scénář, stane se z toho pecková béčková záležitost, od které jsem nemohl odlepit oči. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Po sérii Raimiho horrorových fajnšmekroviek bola len otázka času, kedy mu bude ponúknuté dielo takéhoto formátu. Je jasné, že svoje tvorčie schopnosti naplno rozvinul až keď sa mu do rúk dostal 'Spiderman', no mám taký pocit, že tu si ešte šiel vlastnou cestou zobrazenia superhrdinu. Spidey mal už predsa len hutnejšiu predlohu. Atmosféra ponurá, takmer akú má podobne mne obľúbený 'Spawn', čo ma sklamalo je pomer akcie. Darkmanova postava mala na viac. 75%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Darkman je naprostá olsdchoolová pecka, která zraje jako víno. Čím starší, tím lepší. Úžasná atmosféra, Raimiho ujeté vtípky, comixovost, temnota, úžasné promyšlené pomsty, postavy. Prostě špičkový komixový film, jeden z nejlepších, co znám. Akorát Neeson v hlavní roli mi dvakrát nesedl. Ale fakt jsem byl nadšen. Paráda!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Darkman patří k těm filmům, pro něž mám slabost. Viděno už asi počtvrté a pokaždé se mi to líbilo. Funkční jako pocta starému Universalu, i jako  zábavný příběh z komiksu, který paradoxně vznikl až na základě tohoto filmu. Vše navíc napsáno raným hravým Raimiho krutopisem a tak nechybí třeba štípání prstů kleštičkami na doutník či roztékající se tváře, přesto je v tomto  fantaskním akčním snímku horor jako žánr trochu navíc a fanoušci Evil Dead možná pocítí trochu zklamání. Slabšími články jsou tu jen  hlavní záporné postavy, Durant ještě ujde, ale Strack je vysloveně trapný, naštěstí si jej ve filmu až tak moc neužijeme.  Čtyřková stálice. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Jelikož si Sam Raimi nedokázal zajistit práva na zfilmování komiksů „The Shadow“ či „Batman“, napsal nakonec svůj vlastní komiksový scénář Darkman, ve kterém vzdal hold hororům studia Universal Pictures ze 30. let. (Aelita)
  • Po uvedení filmu do kin v roce 1990 vydavatelství Marvel Comics vydalo tři barevné sešity s adaptací příběhu Darkmana spolu s černobílým časopisem, který obsahoval všechny tři sešity. V roce 1993 Marvel Comics vydal šest minisérií "Darkman returned". (Aelita)
  • Muž se zlatou zbraní je bratr režiséra Sama Raimiho Ted. (Lorge)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama