Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

kitano 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoilery) Raimiho mam rad a koli poslednemu Spidermanovi ho vobe nezatracujem a s radostou si pockam na jeho dalsi film. Raimi je dobry reziser, dokazal to uz mnoho krat a preto som sa na jeho hollywoodsku prvotinu Darkman dost tesil. A sklamany niesom. Pravda je ze pribeh je z velkej casti zalozeny na otrepanych dejovych zvratoch, film vsak nieje hlupy ako to u mnohych komixovych adaptacii dopadlo (Catwomn, Fantastic four). Jednoznacne najvyraznejsim kladom je tragicka hlavna postava a niektore vyznamne dejove okamihy sa naozaj skvelo podarili a vytvorili tak celemu filmu slusnu atmosferu. Ked zmrzaceny hrdina prichadza do opustenej tovarne a scenu zakonci slovom "Home..", alebo ked v zavere filmu zisti ze aj ked sa snazil znovu ziskat svoju tvar, nema to uz zmysel, pretoze sa zmenil na nieco ine aj vo vnutri....to su naozaj skvele filmove okamihy. Naviac hudbu zlozil dvorny skladatel Tima Burtona - Danny Elfman, ktoreho meno hovori samo za seba. Raimi sa vie vynajst a dokazal to aj u Darkmana. Spokojnost. (8/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po sérii Raimiho horrorových fajnšmekroviek bola len otázka času, kedy mu bude ponúknuté dielo takéhoto formátu. Je jasné, že svoje tvorčie schopnosti naplno rozvinul až keď sa mu do rúk dostal 'Spiderman', no mám taký pocit, že tu si ešte šiel vlastnou cestou zobrazenia superhrdinu. Spidey mal už predsa len hutnejšiu predlohu. Atmosféra ponurá, takmer akú má podobne mne obľúbený 'Spawn', čo ma sklamalo je pomer akcie. Darkmanova postava mala na viac. 75%. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem temný comics s hororovými prvky a dostalo se mi oddechové zábavy překypující nadsázkou. Až zas tak moc to ale naštěstí nevadí, protože v "Darkmanovi" je z každé scény zřetelně cítit jak se u něho tvůrci během natáčení bavili a užívali si ho. Film je prokládán sérií úmyslně laciných triků a legračních gagů, které dávají jasně na zřetel, že se příběh nechce brát vážně, ale s komickým nadhledem. Největší pozornost na sebe strhává Raimiho režijní hyperkinetický vizuální styl, vyznačující se zběsilým střihem a šílenými nájezdy kamery z těch nejneuvěřitelnějších úhlů. Překvapivé je obsazení charakterní herečky F.McDormand do role hrdinovi přítelkyně, ve výsledku se ovšem jedná o velmi osvěžující protipól k v žánru tradičním dlouhonohým modelkám. V roli titulního znetvořeného vědce se představí L.Neeson, jenž je jako Darkman poněkud toporným, ale v celku sympatickým klaďasem. Přece jenom ale zamrzí, že se Raimimu nepodařilo přes odpor studia do hl. role prosadit svého dvorního herce B.Campbella. Nakonec si ho do posledního záběru propašoval, a i z jediného upřeného pohledu charizmatického Bruce lze vytušit, jaký nesmiřitelný mstitel nám byl odepřen. :-( ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční a originální komixová zábava v režii béčkového experta Sama Raimiho. Liam Neeson se na roli maskovaného (anti)hrdiny moc hodí a táhne film hodně nahoru. Když se k tomu přidá pár velmi odpudivých záporáků, několik suchých akčních hlášek a jeden zajímavý scénář, stane se z toho pecková béčková záležitost, od které jsem nemohl odlepit oči. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Evil Dead meets Spiderman. Darkman v sobě spojuje prvky obou nejvýraznějšíh Raimiho počinů a výsledek je velmi příjemná oldschoolová comicsovka s prvky klasických hororů. A taky s prvky crazy komedie. Tak jak to Raimi umí... Jednonohý vrah rulezz.... Bohužel, občas film působí dojmem, jakoby se hodně hodně stříhalo... P.S.: Strack Industries pobavilo nemálo.. :) ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Po dokončení filmu sa istý čas rozprávalo o rovnomennom seriáli, ten však nebol nikdy zrealizovaný. (beso74)
  • V poslední scéně filmu má Darkman tvář herce Bruce Campbella, který hrál hlavního hrdinu v trilogii Evil Dead Sama Raimiho. (cubajz)
  • Po uvedení filmu do kin v roce 1990 vydavatelství Marvel Comics vydalo tři barevné sešity s adaptací příběhu Darkmana spolu s černobílým časopisem, který obsahoval všechny tři sešity. V roce 1993 Marvel Comics vydal šest minisérií "Darkman returned". (Aelita)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama