Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zubný lekár je postrachom pre viacero ľudí, ale napriek tomu k nemu raz za čas musíme, no aby sme zažili podobnú situáciu ako Hercule si určite neprajeme. Záhadná samovražda zubára, ktorého Poirot navštevoval, roztočí kolobeh dramatických udalostí na konci, ktorého belgický detektív odhalí ... . Veľmi podarená detektívka, aj keď nepatrí medzi absolútne najlepšie diela od Agathy Christie. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na detektivku jsem ve včerejším programu narazil prakticky náhodou, ale řekl jsem si, že si jí musím pustit. Malý kousek mi sice utekl, ale i tak jsem bavil. Asi to mohlo být i mojí únavou, ale z vraždy jsem měl hlavu slušně zamotanou. Zápletka se mi tak vyloženě líbila. Samozřejmě po odhalení vraha se zdá být všechno samozřejmé, nicméně ta cesta k odhalení jednoduchá nebyla. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"V životě jsem neslyšela, aby zubař spáchal sebevraždu !!" ;) Zubař ve většině z nás, mě rozhodně nevyjímaje, vzbuzuje úctu, zároveň v nás však blížící se návštěva jeho ordinace vyvolává přinejmenším velmi nepříjemné pocity či husí kůži, a tak jsem se právě na tuto epizodu, která by Poirota znovu předvedla v poněkud lidštějším světle, opravdu velmi těšil !! Musím říct, že mě geniální David Suchet rozhodně nezklamal, především ty jeho gesta a pohledy, vše co předvádí právě v legendární Harley Street u již zmiňovaného dentisty Henryho Morleyho, který se později stane obětí podlé vraždy, mě neskutečně bavilo !! Bohužel však tvůrci tentokrát Suchetovu Poirotovi nedávají tolik prostoru, jak bývá zvykem, a celá epizoda tak chvílemi prostě nudí !! Většinu zásadních hlášek si krade pro sebe inspektor Japp Phillipa Jacksona, který ta svá moudra a pitomé úsudky sype z rukávu jako o život, což situaci podpořenou i absencí Hastingse ještě poněkud zachraňuje.. Nástrahy zubařského křesla bohužel řadím k těm nejméně povedeným záležitostem v rámci série, už jen pro tu naprosto monstrózně překombinovanou, a tak vlastně i nevěrohodnou zápletku, i na Agathu Christie, ačkoli se zde k mé radosti v menší, byť podstatné, roli Franka Cartera objevuje výborný Christopher Eccleston !! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V čekárně u zubaře jsem nikdy nespřádala vražedné myšlenky, zato sebevražedné mnohokrát. Taky jsem měla víckrát pocit, že z toho Prokrustova křesla živá už nevstanu. Je potěšující vědět, že ani člověk tak dokonalý jako Poirot, který i v soukromí domova chodí v obleku, není vůči přízemním životním aspektům (třeba plombám) imunní. V příběhu jsem se ale trochu ztrácela, snad tím, že mou pozornost příliš zaměstnávalo libé vrnění vrtačky. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám naprosto přesně stejné pocity, když vcházím do zubařské ordinace jako tento slovutný detektiv. Takže i on je pouze člověk. Nicméně, zubaře považuji za nutné zlo, které musíme všichni chtě nechtě podstupovat. Tento příběh je velice zamotaný a komplikovaný, ovšem chyřte vymyšlený. Ale žádný zločin není dokonalý. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hopea Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama