Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Únos Johnnieho Waverlyho (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of Johnnie Waverly (více)

Obsahy(1)

Na Poirota se obrátí venkovský šlechtic Marcus Waverly s žádostí, aby zajistil bezpečnost jeho čtyřletého syna Johnnieho, jemuž někdo vyhrožuje únosem, pokud Waverly nesloží vyděračům padesát tisíc liber. Do venkovského sídla Waverlyů se kromě Poirota a kapitána Hastingse po jistém váhání dostaví i vrchní inspektor Japp se svými muži, ale navzdory všem těmto opatřením je malý Johnnie opravdu unesen. Poirot má podezření, že únoscem je někdo z chlapcova blízkého okolí. Během pobytu na venkově je geniální detektiv nucen podniknout pěší pochod, v jehož průběhu zjistí, že jeho neodmyslitelné lakýrky nejsou k podobnému druhu pohybu tou nejvhodnější obuví. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro se zdá, že o co slabší je předloha, o to víc se tvůrci snaží. Poirotovy drobné libůstky jsou i tady velmi vypečené, například ty trepky s iniciálami HP v nichž tak trochu nedopatřením vede výslech jsou dokonale odzbrojující, stejně jako slečna Lemonová s její kartotékou a Hastings s jeho láskou k automobilům: "Potřebuje se trochu vyvenčit." "Není to pes, ale auto, Hastingsi!"... Nádherná je v tomhle díle také hra s jazykem, všechna ta Poirotova francouzská slovíčka kombinovaná s občasnou neznalostí některých slovíček anglických, přízvuk, drobná mimika... svrchovaně zvládnuté, skvostné herectví... Rozhodně stojí za shlédnutí v originále, tohle žádný dabing nemůže nahradit... Celkový dojem: 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle kousek se povedl. Avšak můj rozum nějakým způsobem nedokáže pobrat, proč se všude motá, ten "kapitán" Hastings. Je to ňouma na n-tou. Opět musím vyzdvihnout fakt, že se smysluplný děj, dá "narvat" do necelých 50 minut. To je dle mého mínění tou největší zbraní této nejstarší série Hercula Poirota. 75% ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledek velmi dobrý, především díky vzácně vyvážené kombinaci kombinaci humorů rozličných, spojených s Poirotem, Slečnou Lemonnovou a Hastingsem, s příběhem nepřeplácaným, pochopitelným, ale bohužel (nebo naštěstí?) až příliš odhadnutelným ve své pointě, na kterou lze přijít už na začátku příběhu. Z nějakého důvodu mi chyběl záběr na sysla, kdyby se tu vyskytoval syslel, možná dám i pět hvězdiček. Jenže... Žádný sysel.. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Väčšinou som rád, keď vinníka dokážem odhaliť skoro, ale tu sa mi to zdalo akosi predčasne. Aj v takomto krátkom dieli je plno jasných indícií, že aj Hastings sa dokáže zorientovať. Zostáva tak len vysvetlenie, prečo a ako presne. Humor je slabší, pomenovanie Herkules Poirot mám rád aj ja. A slovenský dabing chlapčeka bol naozaj hrozný, keď prehovoril dospelým hlasom, bolo to ako z hororu, našťastie tam mal len dve vety. –––– Mať bohatú ženu nie je to isté, ako byť bohatý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se zápletky a pachatele týká, tak jde o poněkud chudší a značně průhledný Poirotův případ, který ho trefně označil jako "frašku, která ho už začala unavovat". Ve výsledku tak jde o průměrnou detektivku, která nemá šanci vybudovat dostatečné napětí, když už je cca od poloviny filmu jasné, kdo za oním "zločinem" stojí. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se kapitán Hastings (Hugh Fraser) zmíní o jeho přijetí na automobilový závod 24 hodin Le Mans, kde jezdí s autem Lagonda. Značka Lagonda skutečně v roce 1935 tento závod vyhrála. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama