Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlast obrýleného šprta práv přezdívaného Gándhí je dějištěm úvodních minut - v Novém Dillí se ve VIP divadle scházejí všichni účastníci budoucích excesů. Jako malý jsem rád skákal panáka a přitom prozpěvoval přisprostlé básničky, AVŠAK neustálý pohled na dívčiny skákající a zpívající jakýsi otřesný popěvek ve stylu "mám sladké lízátko" (nezaměňovat s přisprostlým popěvkem od rapera, jež dělal OST k Step Up 2!) mne odradil od dalšího bedlivého sledování. Naštěstí přišly na řadu vraždy, během niž se divákovi poštěstil pohled na Beefeatera, kterak nešťastně vyráží dveře z futer. Hercule je bohužel monstr šovinisticko-narcistická primadona - závěrečná ONE MAN SHOW je ohraná jako přehrávání videa na youtube, kde kočka žere pozorujícímu psovi žrádlo z misky! 82% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato delší epizoda z roku 1992 je trochu slabší Poirotovka. Dlouho se vůbec nic neděje, a i když pak se stanou 3 vraždy, úplně chybí napětí a alespoň něco originálního. Navíc celá pointa je tentokrát hodně těžkotonážní a horko těžko drží dohromady. Přesto závěrečné Poirotovo rokování u kulatého stolu stojí zato. Mírný nadprůměr. ()

Reklama

rekurseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších případů, který Hercule vyšetřuje. Zprvu se zdá vše jasné a zřetelné, a jen málokdo pozná, že není všechno zlato co se třpytí. Příběh je brilantní, samotný jsem podezříval zprvu zahradního pomocníka (Franka Cartera), který byl ve fašistické brigádě a připisoval jsem vraždy politickému motivu. Navíc když Allister Blunt řekl, že je poslední ze staré gardy, který drží mír a prosperitu Anglie, a proto je plno lidí, kteří by ho chtěli zabít. Velké překvapení bylo pro mě to, když Hercule jako vždy v místnosti rozplétá před všemi zapeklitý případ a ukáže jak jsem se šeredně mýlil. Každou setinu sekundy jsem hltal tento napínavý příběh, zkoušel jsem namáhat šedé buňky mozkové, ale na tohoto brilantního skvělého detektiva z Belgie jsem nestačil. Díky za krásně strávené brzké ráno Lady Christie. ()

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tých lepších Poirotovských epizód (horných 30%). Záhada, ktorá nie je nevylúštiteľná, nemusí mať človek mega IQ aby pospájal nasúkané a pozakrývané fakty, stačí, ak je dostatočne pozorným na ľudské tváre... ale nebudem prezrádzať tým, čo tento úlet detektíva Poirota ešte nevideli. Klasický Japp s (pre Poirota) hnusným lacným anglickým čiernym čajom s mliekom, klasické posedeníčko s rozhovormi s podozrivými a so svedkami, spletité časové slučky, typické hodenie zločinu na nevinného mladého anglického fašistu, dvojitá zámena úloh, malé detaily, ktoré bežnému pozorovateľovi uniknú, spona na topánke a predovšetkým geniálne Poirotove myšlienky. Ale stačí sa dívať, ak máte dobré oko, riešenie vám neujde. Mne ušlo, samozrejme :) keďže furt analyzujem, a obvykle nájdem dve-tri možné kombinácie, možnosti, riešenia, z ktorých jedno častokrát aspoň čiastočne sadne, len neviem ktorá možnosť to bude, no tentoraz mi to žiaľ nestačilo, lebo mi ušla tá dvojitá zámena, a tiež aj mám problém si zapamätať mená protagonistov, takže mi to ušlo, najmä kvôli tým menám som niekedy kúsoček pomalší :( :)) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám naprosto přesně stejné pocity, když vcházím do zubařské ordinace jako tento slovutný detektiv. Takže i on je pouze člověk. Nicméně, zubaře považuji za nutné zlo, které musíme všichni chtě nechtě podstupovat. Tento příběh je velice zamotaný a komplikovaný, ovšem chyřte vymyšlený. Ale žádný zločin není dokonalý. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama