Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Olík 

všechny recenze uživatele

Strejda Eddie se nás zase po letech snaží přesvědčit, že není jenom prdící karikaturou sama sebe, ale v první řadě pořád ještě hercem……a nutno dodat, že přesvědčivě. Showbyznys biografie, u které kdyby jste nevěděli, že vlastně jde o životopisný snímek, tak máte pocit, že právě sledujete typickou afro ukecanou komedii. Jinak ale vydařená záležitost. Rudolph Frank Moore byl bezesporu zajímavá postavička (přiznám se, že jsem neznal) a Murphy si ho dává s chutí gurmána. Celkově z filmu jde taková zvláštní pozitivní energie. Eddie Murphy to rozhodně ještě nezabalil a uvidíme, s čím přijdou reinkarnace klasik Cesta do Ameriky nebo Beverly Hills Cop. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky za upozornění na dost zajímavou problematiku natáčení černošských filmů a neméně zajímavou postavu Rudyho Raye Moorea. Sice ten zvrácený černošský humor asi málokoho zasáhne, ale postavy, bratrství a vůbec černošské prostředí ve střetu s kapitalistickým filmovým a hudebním trhem, je dost zajímavé. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom černochovi, ktorý si myslel, že je vtipný. Nakoniec sa síce presadil, ale mne teda vtipný ani na chvíľu nepripadal. Hlavným plusom tohto filmu je to, že Eddie Murphy nerobí žiadne nechutné blbosti, ale na druhej strane ma nonstop nudil. Objaví sa tu kopa černošských hviezd, čo snáď niekoho poteší. Mňa ale nikto z nich nebavil a to ani Wesley Snipes. Behom celého filmu ma pobavila len scéna jak tá banda nevtipných černochov sleduje v kine skvelú komédiu Front Page a nechápe, čo je na nej smiešne. Ja zase nechápem, čo je smiešne na ich humore. Holt je to asi vec rasy a tento film je orientovaný na milovníkov černošského humoru. Netflix zase na filmovom poli sklamal. 4/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

O tři roky později a Eddie Murphy si opět střihl roli, která rozhodně stojí za shlédnutí a opět se mírně odlišuje od toho, v čem ho všichni tak dobře známe. Dolemite je pro mě pojem, o kterém jsem nikdy neslyšel, ale už teď mi je jasné, že ho zařadím do seznamu filmů, kam patří například kousky Ed Wood nebo The Disaster Artist. A originál jednou rozhodně budu chtít vidět! Po filmové stránce je to dlouho na tři hvězdy, ale jakmile se samotný Dolemite začne natáčet, silně mi film začne připomínat Trhák pana Bowfingera. Eddie se i naprosto stejně ksichtí a stejně tak i paroduje kung-fu. Nevím, jestli mě tento melancholický návrat k Bowfingerovi trošku nezastínil kvality filmu, ale ve výsledku jsem skončil u solidní čtyřhvězdy, kterou si tento film podle mě prostě zaslouží. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy je zpět a po nevím kolika letech (nebo možná desetiletí) hraje ve filmu za který se nejen nemusí stydět, ale může na něj být hrdý. Úžasná retrostylizace, vypiplané kostýmy a téma filmu ve filmu, všechno mě zkrátka bavilo. Eddie, jen tak dál. Policajta v Beverly Hills 4 se sice pořád trochu obávám, ale po tomhle filmu o poznání méně... P. S. Jedině v originále s titulky, český dabing to dost zabíjí... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolem 10. minuty filmu stojí na stole čaj Lipton s logem Rainforest Alliance (zelená žába). Aliance deštných pralesů existuje pouze od roku 1987, zatímco film se odehrává v 70. letech. (MTHRFCKR)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama