Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen v dvoj úlohe v pohode. Inak je to film, ktorý je tak strašne jednoduchý až to bolí. Nie je na ňom nič zaujímavé, pôvodné a invenčné. Prehliadka zaužívaných klišé bez nápaditosti a s toľkým zbytočným hašterením, až mám pocit, že tvorcovia zaspali dobu. Toto nie sú 90 roky. Ale rok 2020. Možno mi pri tom utiekla nejaká významová črta, ktorá by to všetko uviedla do správnej perspektívy. Ale nemyslím si to. Film nie je úplne komédia a nie je ani úplne dráma. Hudba hoci príjemná, nezodpovedá obrazu a atmosfére snímku. Rušila ma neuveriteľne. Som prekvapený, že som to vôbec dopozeral. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Veľmi nevyrovnaný film, ktorý si robí srandu bez bázne a hany úplne zo všetkého, občas až veľmi drzo. Ale ten záver je tak tuctový, až mám podozrenie, že Americká nakládačka sama nevie, čo a či vôbec niečo, má divákovi povedať. Som rád, že v TV to šlo dabované, ale prekvapil ma 2 mesačný odstup medzi CZ titulkami na HBO GO a dabingom na Cinemaxe. Dúfam, že to neznamená, že HBO prestane dabovať filmy. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je sympaťák a námět tohohle filmu mi přišel opravdu zajímavý a zábavný, a tak jsem se zhlídnutím dlouho neváhal . Rogen ve své dvojroli je opravdu sympatický, i když v průběhu filmu je čím dál víc zjevný, že jako starý morous z neexistující evropské zemičky je mnohem přesvědčivější než jako hipster-mileniál, co vyvíjí aplikace na mobil. Občas je to až zvláštní casting a skoro jsem si až přál, kdyby se vykašlali na tu dvojroli a mladého Greenbauma hrál někdo jiný. Starý Greenbaum je ale super. Film si nehraje na bůhvíjakou realističnost, takže se třeba nikdo dvakrát nepodivuje nad tím, že mezi nimi žije resuscitovaný chlápek z dávné minulosti. Hlavně u první poloviny to vůbec nevadí, protože v ní jde spíše o různé vtípky. Často si American Pickle utahuje z dnešní společnosti. Později je ale film přeci jen trochu zjednodušující a ne příliš chytrý. Greenbaumové se (kvůli docela pitomosti) pohádají a dělají si naschvály. Tady má být film i dojemný a trošičku je, ale o žádnou velkou "dramedy" se rozhodně nejedná. American Pickle je nakonec spíš průměrnější komedií, která je místy sympatickým filmem, ale nejedná se o nic, co bych někomu chodil nadšeně doporučovat. (6/10) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tuto HBO satirickou okurkomedii přenést na statistický koláč, tak by to viděl asi nějak takto: Woody Allen 20%, Kohn s Roubíčkem 20%, Louis de Funès 10% , Wes Anderson 10%, Seth Rogen 5%, Borat 2%, Michel Gondry 10%, Jason Reitman 8%, středeční trhy 5% a Miloš Macourek 10%. A jelikož ani jeden z dílů tohoto koláče neshledávám vyloženě závadným…………tak proč ne? ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nakládaný Seth Rogen v dvojroli postav dělící celé století. Z hodnocení jsem měl celkem obavy, které se ale naštěstí až tak nevyplnily. Ve schopnějších a odvážnějších rukách mohl být film klidně o půl hodinu delší a věnovat se více do hloubky rozdílům v chování a obou hrdinů. Takto se jen tak klouže po tématech, aby se došlo v ději dost daleko. Dost věcí není vysvětleno, ani si tvůrci nelámou hlavu s obhajobou některých zvratů. Prostě šup šup, aby se naši hrdinové posunuly o značný kus cesty dál. Ale ve výsledku to není tak špatné, párkrát jsem se zasmál a sblížil jsem se lehce s oběma hrdiny. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)
  • Seth Rogen najskôr natáčal pred zeleným plátnom scény ako Herschel. Postavu Bena zahral dodatočne po ostrihaní a zmene účesu.  Nejednalo sa teda o dabléra v spoločných scénach. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno