Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Fifer 

všechny recenze uživatele

První 8 minut je vykradený Borat. Jen místo "kazašské" vesnice tu máme ukrajinské židy z počátku 20. století. A zde se ukazují limity Setha Rogena. Je docela vtipný, ale není S. Baron Cohen. Od filmu jsem nečekal víc než buranské hlášky starého žida, který se probudí v novém čase. A přesně to jsem dostal. "Borat" by však s takovým materiálem dokázal mnohem víc. Fan fact: ukrajinskému židovi a jeho dialektu se lze pořád ještě posmívat. Zatímco stereotypní postavička typu indického prodavače v Simpsonových už je tabu, tady lze stále karikovat až na půdu. Židé ten humor unesou, nobody is offended. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

An American Pickle nemá jenom zábavný překlad (=nakládačka), ale nakonec je i zábavným filmem sám o sobě. Seth Rogen v jeho dvojroli je skvělý, ostatně jako vždy, už je to takový pro mě "otec komedií", protože tenhle žánr mu jednoduše nejvíc sedí. Pokud by se udělovala cena za nejvíce absurdní film, je tady jasný vítěz. Člověk, který se vzbudí v budoucnosti ze sudu s nakládanýma okurkama a snaží se rozjet okurkové impérium je prostě geniální nápad. Do toho soupeření se svým pravnukem o to, kdo druhého ze hry dříve vyřadí, spousta hlášek, vtipů a dalších bizárních situací a světe div se, ono to bohatě stačí. Celý film je třeba brát s obrovskou nadsázkou (genderová konference, celé město pojídající okurky...), ale já jsem se královsky bavil i přesto, že příběh je bezduchý, ke konci dost sentimentální a zbytečně se občas snaží poučovat. Díru do světa film neudělá, ale zábavu určitě zajistí, takže fanoušci parodií/Sandlerovek by vyloženě zklamáni být neměli. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen v dvoj úlohe v pohode. Inak je to film, ktorý je tak strašne jednoduchý až to bolí. Nie je na ňom nič zaujímavé, pôvodné a invenčné. Prehliadka zaužívaných klišé bez nápaditosti a s toľkým zbytočným hašterením, až mám pocit, že tvorcovia zaspali dobu. Toto nie sú 90 roky. Ale rok 2020. Možno mi pri tom utiekla nejaká významová črta, ktorá by to všetko uviedla do správnej perspektívy. Ale nemyslím si to. Film nie je úplne komédia a nie je ani úplne dráma. Hudba hoci príjemná, nezodpovedá obrazu a atmosfére snímku. Rušila ma neuveriteľne. Som prekvapený, že som to vôbec dopozeral. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl Žid tak se mi to asi líbilo víc. Po vynikajícím úvodu děj zpomalí s příchodem do současnosti a i když Rogen solí kromě okurek i jednu vtipnou scénu za druhou, už se nevymaní z laciného moralizování. Zavařování je jak z démonického hororu a následný brutální hype mi nepřijde nereálný. I když má zřejmě jít o nadsázku. Okurka postrádá svižnost a silnější scény, ale pobaví a příjemně uteče. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku se to chtělo strašně podobat Boratovi a bylo to celkem koukatelný. Jenže to trvalo jen deset minut. Pak totiž hlavní hrdina spadne do sudu s lákem a probere se po 100 letech. Jsou tisíce možností, jak z toho vytřískat dobrou komedii, ale způsob, jakým se to pojalo tady byl asi ten nejnešťastnější. Od té doby jsem se totiž ani jednou neusmál a dokoukal nakládačku jenom z povinnosti. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Seth Rogen najskôr natáčal pred zeleným plátnom scény ako Herschel. Postavu Bena zahral dodatočne po ostrihaní a zmene účesu.  Nejednalo sa teda o dabléra v spoločných scénach. (toi-toi)
  • V scéne na začiatku filmu, kedy sa dostávame do prítomnosti, je v pozadí vidieť, ako sú na krátku chvíľu postavené dvojičky (WTC) a následne nato tam už nie sú. (MovieCup)
  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama