Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se jede na koncert skupiny Kiss musí to vypadat odvázaně. Čtyři oddaní fanoušci ani nic jiného nechtějí než se pořádně zmrskat a hlavně získat lístky na téměř vyprodaný koncert. Pro to, aby uviděli svoje idoly hodlají udělat snad všechno na světě a striptýz v zaplivaném baru jednoho z těch čtyř výtečníků je toho jasným důkazem. Trapas za trapasem a docela svižně podáno a natočeno. Andrews, Huntington, DeBello a Furlong jsou perfektní. Něco málo k dokonalosti chybí, ale kdo se chce pobavit v rytmu rockových Kiss si tohle může bez obav dát bez nutnosti pomalovaného obličeje. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Věřím v Boha víc než v neúplatnost politiků, ale přesto jsem ochoten vynechat nedělní arcibiskupovo žvanění, kdyby v sousedním kostele zahráli KISS. Proto jsem si byl jistý, že mne šlapající muzika dokáže přenést přes případné přešlapy tohoto snímku a ono ejhle. Po celou dobu jsem měl chuť všem čtyřem nesympatickým puberťákům udělat uzel na páteři a rozhodně jsem jim nepřál, aby se usmířili s rodiči, aby zasunuli do pohledných slečen a ještě si užili koncertu. Na můj vkus to prostě byla jen disneyovka, ke které je rockové muziky škoda. ()

Reklama

Antimana 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si hovorila : "na tú dobu to nie je tak zlé" , neskôr ma rok výroby dosť prekvapil . Istý podiel na tom má aj fakt , že hlavná postava hráva už 20 rokov teenegera :D Stále je to však jedna z tých lepších komédií v žánri " trapas ".Sem tam som sa aj nahlas zasmiala . Najlepšia hláška " vzťah DHB - dáva ti hovno a ty ho berieš" :D ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když nejsem moc fanda tohoto žánru, tak vás ten film nenechá chladným, protože každý zná tu odhodlanost, když po nečem toužíte a konečně se vám to vyplní a ještě k tomu s partou nejlepších kamarádů! E. Furlong a jeho zvratky mne při stripu opravdu rozesmáli, James DeBello hrál skvěle týpka, co si užívá naplno! Film má velmi dobré gagy, ale hlavně výbornou doprovodnou hudbu, která vás dostane do varu. * Všimněte si té černovlasé holky, co se zamiluje do bubeníka - je to ta bláznivá holka (Melanie Lynskey) z Dva a půl chlapa! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vděčná bigotní Jamově matce za kremaci vstupenek, doufajíc, že tak budu ušetřena jazykové performance, odhodlaně jsem se pokusila vytrvat, i když bylo jasné, že k uspokojivému zážitku budu postrádat důležité záchytné body - nejsem středoškolačka, nepíšou se sedmdesátá léta, ale hlavně - Kiss nemůžu vystát! Takže mně tak trochu patří, že ani z náhradního programu, který by zastoupil hlavní nevýhody, nebylo nic - jen škodolibá záplata na moji diváckou bolístku - Kissáci jsou trapáci a film, který rozhodně nebere jejich jméno nadarmo, je právě takový... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Skupina Kiss pro natáčení filmu odehrála jeden z koncertů jako v 70. letech, s pouze 8000 fanoušky v publiku. (liquido26)
  • Během písně Detroit Rock City Gene Simmons plive oheň a plive krev, Paul Stanley rozbije kytaru a z Aceovy kytary se začne kouřit. Tyto typické atributy koncertů skupiny jsou ve skutečnosti předváděny během různých písní. Krev je nejčastěji plivána během baskytarového sóla před skladbou "God of Thunder" (někdy před "Unholy"), oheň zase v závěru písně "Firehouse" (někdy v závěru "Warmachine"), Stanley kytaru rozbíjí na konci "Rock´n´roll all night" a z Aceovy kytary se kouřilo vždy při jeho samostatném kytarovém sólu. (liquido26)
  • Ve filmu kromě jiných interpertů ze 70. let zní převážně hudba skupiny Kiss. Jedná se o skladby: Rock´n´Roll All Night (kterou hraje skupina Mystery v jejich zkušebně), I Stole Your Love, Love Gun, Ladies Room, Shout it Out Loud, Christine Sixteen, Shock Me, Strutter, Beth, Calling Doctor Love, Detroit Rock City (nová verze nahraná pro tento film) a Nothing Can Keep Me From You (nová píseň, kterou složila Diane Warren a skupina Kiss jí pro film nahrála; skladba zazní při závěrečných titulcích). (liquido26)

Reklama

Reklama