Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie s jedním z nejlepších soundtracků co jsem kdy slyšel. Absolutně nechápu jak film mohl tak šíleně prodělat. Možná protože s timhle tématem přišel příliš pozdě. Kdyby vyšel tak o 10-15 let dřív, určitě by se chytnul víc. Jenže ve svojí době už letěly jiný teen komedie a kapely jako Kiss, Thin Lizzy, Cheap Trick nebo Blue Öyster Cult už byly zapomenutý. Jinak záběr z pusy Gena Simmonse je nejsrandovnější věc co jsem kdy v hudebním filmu viděl :D ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když nejsem moc fanda tohoto žánru, tak vás ten film nenechá chladným, protože každý zná tu odhodlanost, když po nečem toužíte a konečně se vám to vyplní a ještě k tomu s partou nejlepších kamarádů! E. Furlong a jeho zvratky mne při stripu opravdu rozesmáli, James DeBello hrál skvěle týpka, co si užívá naplno! Film má velmi dobré gagy, ale hlavně výbornou doprovodnou hudbu, která vás dostane do varu. * Všimněte si té černovlasé holky, co se zamiluje do bubeníka - je to ta bláznivá holka (Melanie Lynskey) z Dva a půl chlapa! ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně akční, svižný, často natočené s obrazem rozděleným na 2-3 záběry - prostě aby se do těch 91 minut vešlo co nejvíce :) Fanatická obliba skupiny KISS, která vládla světu v 70tých letech a čtveřice kluků, kteří jsou tak rozliční :D Nábožensky fanatická matka, jejíž neustálé upozorňování na víru v Boha mi už lezla na nervy, touha po získání lístků a nic jiného v tu chvíli pro kluky neexistovalo :) Každý si ten večer prožil něco unikátního a jako perlička na konec ten koncert :) Prostě bomba :) Je to šílené, dostatečně prdlé, ale úměrné zábavě, aby to nezabředlo jen v kupě písniček skupiny KISS a nebo zbytečného plácání o ničem :) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Toto je návod jak zkazit a ztrapnit úžasnou muziku. Naprosto průměrná komedie s přehráváním a navíc vraždou mých oblíbených písniček. Skučel jsem vždy, když začala hrát nějaká rocková legenda. To snad i moje cesta na KISS z Plzně do Prahy byla zábavnější. Ono totiž, když máte relativně vtipnou scénu a vyženete jí scénářem do extrému, nestává se tím pádem vtipnější. Tyhle kapely si zaslouží daleko větší filmovou poctu než je Detroit Rock City, i když Kissmánii a dobu film zřejmě zachycuje dobře (nemůžu objektivně posoudit, nezažil jsem). Film o rockové muzice se dělá zatraceně těžko, ale tady mě prostě přepadal pocit, že to naopak z fanoušků rocku dělá idioty. Ač to imbecility Waynova světa (http://www.csfd.cz/film/14811-waynuv-svet-waynes-world/) nedosahuje. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Jednou z protestujících matek před koncertem Kiss je i Pamela Bowenová, bývalá žena Paula Stanleyho (rozvedli se v roce 2001). (liquido26)
  • Během písně Detroit Rock City Gene Simmons plive oheň a plive krev, Paul Stanley rozbije kytaru a z Aceovy kytary se začne kouřit. Tyto typické atributy koncertů skupiny jsou ve skutečnosti předváděny během různých písní. Krev je nejčastěji plivána během baskytarového sóla před skladbou "God of Thunder" (někdy před "Unholy"), oheň zase v závěru písně "Firehouse" (někdy v závěru "Warmachine"), Stanley kytaru rozbíjí na konci "Rock´n´roll all night" a z Aceovy kytary se kouřilo vždy při jeho samostatném kytarovém sólu. (liquido26)
  • Ve filmu kromě jiných interpertů ze 70. let zní převážně hudba skupiny Kiss. Jedná se o skladby: Rock´n´Roll All Night (kterou hraje skupina Mystery v jejich zkušebně), I Stole Your Love, Love Gun, Ladies Room, Shout it Out Loud, Christine Sixteen, Shock Me, Strutter, Beth, Calling Doctor Love, Detroit Rock City (nová verze nahraná pro tento film) a Nothing Can Keep Me From You (nová píseň, kterou složila Diane Warren a skupina Kiss jí pro film nahrála; skladba zazní při závěrečných titulcích). (liquido26)

Reklama

Reklama