Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Nos 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník na pozadí válečného šílenství druhé světové války. První polovina byla na můj vkus přece jenom trochu moc "ukecaná". Životní cesty tří přátel se rozdělují a zdá se, že to bude navždy...Obsazení výborné, herecké výkony taktéž. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Uvidíme při dalším shlédnutí! ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Osudové setkání lidí na pozadí druhé světové války. Charlie Theron jako Gilda, bohatá a rozmarná žena, která si užívá života plnými doušky, bydlí ve svém bytě s uprchlou dívkou Miou. Jednoho dne se seznámí s učitelem Guyem a přivede ho do svého bytu. Postupně mezi všemi vzniká milostný trojúhelník. Do této situace ale krutě zasáhne válka, kam Guy s Miou odjíždějí, a Gilda, která nechápe, že je potřeba proti nacismu bojovat, zůstává opuštěná a zhrzená. Dál si užívá radosti života, ne však nadlouho…. Působivý příběh, který se mi líbil. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bezcílné bloumání plnokrevných postav nedokrveným světem začíná teprve v poslední třetině nést vnější znaky nějakého příběhu. Příliš pozdě na spásu barvotiskové story o pařížských snobech, kteří byli před druhou světovou válkou stejně sebestřední jako dnes. Výborná Charlize Theron, ani zajímavý Stuart Townsed, který má hlavu spíš mezi jejíma nohama než v oblacích, film před zaslouženou videodistribucí zachránit nedokázali. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, jojinecko, Wormboy ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak tento film bylo velmi těžké hodnotit. Jsou zde zajímavé scény a herecké výkony k tomu větší špetka erotiky a 2 pohledné hlavní hrdinky... Jenže scénář není až tak úžasný a poutavý na to jak dlouhou má film stopáž (dramatičcnost dodává vlastně ,,pouze,, blížící se/ probíhající II. světová válka.. z filmu jsme měl dobrý pocit a s chutí jsme ho dokoukal do konce, ale na čisté 4z5 to není => silnější 3z5 ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Okrem hereckých výkonov 3 hlavných postáv tu veľmi nie je čo chváliť. Scenár má viacero trhlín, ktoré zo zaujímavého námetu robia neprehľadnú vojnovo-romantickú zlátaninu bez nejakej šťavy a napätia. Neočakával som veľa a dostalo sa mi ešte menej... Nebyť (podľa mňa) neprimeranej dĺžke filmu, tak by sa dalo rozmýšľať aj nad viac, ako len priemerným hodnotením. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno