Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (678)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, což se o mnoho filmech natočených v 90. letech ještě stále říci nedá. Rodriguezovi se však tenhle nadsázkový kousek náramně povedl a legendární vtip Tarantina, Salma Hayek a Banderas s kytarou jsou jen zlomky v nezapomenutelně mnohdy až groteskní mexické mozaice plné vtipu, nadsázky a krvavé akce. Je to jednoduché, vizuálně neatraktivní a laciné, přitažlivé (Salma+Banderas), s ohnivým tempem. Cool jednohubka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Desperada předcházela skvělá pověst zámořského Limonádového Joea, ale otevřeně řečeno, jeho odkazu zůstal mnohé dlužen. Oč méně je desperado vtipný, o to více je akční. Já ale nejsem příznivcem akčních filmů, navíc scénář mi přišel jen průměrný a především nevyrovnaný. Silné momenty se - především v druhé půli střídají s vatou vyplněnou samoúčelným násilím. K tomu, abych Desperáda akceptoval, potřeboval ještě kousek nadhledu a vtipu navíc.Celkový dojem 55 %. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chango teplý jako chcánky, Rodriguezova dvorní Salma, kopa rozstřílených mrtvol a brilantní trojka Marin, Buscemi, Trejo. Škoda neudržení nastoleného tempa, každopádně to chvílemi vypadá, že si do Mexika odskočil trochu zablbnout John Woo. A pokud někdy zabloudíte v Estados Unidos Mexicanos do nálevního zařízení, pamatujte, že: "The client is always wrong!“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja bohužial Rodriguezov ironicko-machovský štýl, s ktorým sa s Tarantinom vzájomne ovplyvňujú, príliš nežeriem. Desperado je film, ktorý sa snaží zaujať diváka tým, ako je neskutočne cool, ako Banderas prehadzuje vlasmi, ako rozpráva Tarantino svoj kvázi megacool vtip a ako držia postavy zbrane otočené o 90 stupňov. Ani mu neverím, že to celé myslí iba zo srandy a že vzdáva hold bohvie čomu. Dej je absolútne o ničom, na tom sa zhodneme snáď všetci. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle záležitost můžu úplně pořád... Banderasovo charisma prýští do všech směrů, Buscemi válí, Salmička Hájků se pohupuje a Robert Rodriguez šije velice chytrou a zábavnou jehlou. Na první pohled je Desperado pouze přemrštěným akčňákem, na pohled druhý je ale všemožně prošpikováno neustálým spikleneckým pomrkáváním - v čele se stále stejnou dvojicí kaskadérů, přes vystřílený bar (a scénu s hledáním nabité zbraně :), černý humor pod podrážkou a Tarantinův branicový dloubák jako třešničku navrh. Ačkoliv vůbec nemusím Spy Kids, za tohle Rodriguezovi jednou vytesám sochu... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Robert Rodriguez dokázal natočit neuvěřitelných 60-70 záběrů za den, přestože běžný průměr byl 15 záběrů. To se také odrazilo na spotřebě filmového materiálu, kterého Rodriguez během prvních tří dnů natáčení vytočil výrazně více, než bývalo zvykem. U vedení studia Columbia Pictures, kteří o Rodriguezově pracovitosti nevěděli, to zprvu vzbudilo velké zděšení. (Šéfik)
  • Když na začátku filmu El Mariachi (Antonio Banderas) praští jednoho násilníka v baru kytarou, tak má potom rozcuchané vlasy. V dalším záběru už je má ale zase upravené. (Duoscop)
  • Když příjde El Mariachi (Antonio Banderas) do baru, tak se mu dvakrát po sobě otevře pouzdro se zbraněmi. (Duoscop)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama