Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (678)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vtedy v Mexiku sa mi páčilo viac a v podstate z celého tohto príbehu v Desperadovi mi utkveli v pamäti len Tarantinov vtip, Buscemiho historka, neprehľadné streľby v baroch a na vonkajších terasách (vtedy ešte otvorených) a Salma, ktorá mala oblečenie zjavne na saláme (herectvo na úrovni rajdy). Mexiko je fajn, ale tequila je lepšia než Desperado. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pro Roberta Rodrigueze je Desperado tím, čím Pulp Fiction pro Quentina Tarantina. Ať už v budoucnu natočí velkolepější či skvostnější filmy, tak jeho mistrovský kus bude navždy Desperado. Pamatuji si z něj skoro každou repliku a každou druhou scénu bych z fleku dokázal odehrát. Takový kult to byl tenkrát. Teď už je to sice jen vzpomínka a nastalgie, ale set sakra zábavná nostalgie. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Od úvodní vypravěčem nadsazené přestřelky v baru, přes její nezprostředkovanou "reálnou" variantu, až po explozivní finále s trojkou mariachiů, je to nadšený a nápaditý komediální akčňák okořeněný zaprášenými mexickými reáliemi a skvelým castingem, od sexy páru Banderas/Hayek, přes funny Buscemiho, nejlepšího filmového barmana Marina, zavilého potetovaného vrhače nožů s Trejovým strhaným xichtem a fajn záporáka Almeidu, až po Tarantinovo cameo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Rodriguezovsky nadsazené akční inferno aneb příběhově nekomplikovaná oslava westernových archetypů s milionem vypálených kulek, desítkami rozstřílených gringos a černým humorem. Antonio Banderas v životní roli. Důkazem zábavnosti snímku je i fakt, že ačkoli jsem jej viděl v pozdních nočních hodinách, má hlava zůstala až do závěrečných titulků v bdělosti (a díky Salmě i ta druhá :-)). 80%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pivo ako šťanky, obsluha nahovno. A furt sem niekto lezie.“ Videoklasika mojej puberty. Hravý a vynaliezavý akčný film s prvotriednou akciou, dokonalým kastingom, skvelou mexickou špinavou pohraničnou atmosférou, kde ak vám napľujú do piva, ešte ste dobre dopadli, asi poltutcom kultových scén (QT, flashback, šokujúci finálny twist, veľkolepý nástup mariachiho kamošov), fantastickou ústrednou energickou pesničkou, geniálnymi dialógmi a ešte geniálnejšími hláškami. Paradoxne, horšie to začne byť v druhej polovici, kedy sa k slovu dostane čosi ako príbeh (kým to dovtedy bolo len o prestrelkách a kurióznych postavičkách, bolo to lepšie). V 90. rokoch sa proste akčnému žánru darilo (nástup klipových agresívnych režisérov, megalomanské veci od Bruckheimera/Simpsona, migrácia hongkonských tvorcov do Hollywoodu, keď Hongkong prešiel pod správu Číny) Nadpriemerná pecka a plus mínus jeden z 20. naj akčniakov desaťročia. "He he, barmana nikdy nezastřelej." ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Když příjde El Mariachi (Antonio Banderas) do baru, tak se mu dvakrát po sobě otevře pouzdro se zbraněmi. (Duoscop)
  • Téměř všechny z "postradatelných" zabitých (tj. z těch, kterým nemuselo být příliš vidět do obličeje) ztvárnili jen dva kaskadéři. Antonio Banderas (El Mariachi) na to vzpomínal: "Zabil jsem toho samého chlapa s vousy, bez vousů, s knírkem, s blonďatými vlasy, s brýlemi bez brýlí... nejvíc peněz na tomhle filmu nejspíš vydělal tenhle jeden kaskadér." (NIRO)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama