Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečný veterán a milovník šestákových románů Atticus Freeman se vrací z amerického jihu Jima Crowa do rodného Chicaga, aby se pokusil najít svého pohřešovaného otce Montroseho. Společně se strýcem Georgem a kamarádkou Letitiou se vydává do Ardhamu v Massachusetts, kam podle nich Montrose odjlel ve snaze zjistit více o předcích Ticovy zesnulé matky. Zatímco cestují napříč americkým středozápadem, musí Atticuse, Leti a George čelit nebezpečí, které na ně číhá na každém kroku, zejména po setmění. (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První díl zatím velký špatný a jestli se druhý nevytasí s nějakou nápravou, tak to vzdávám... Na to, že to s Lovecraftem nebude mít v zásadě nic společného jsem byl připravený.. Pitva americké rasové problematiky mi absolutně nevadí, pokud je chytrá (jako např. v případě Watchmanů) , ale tenhle nudný, patetický kýč s neumětelsky vyvedenýma potvorama a lobotomickýma postavama mi vážně ne-chut-ná.. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se Atticus vypravil za strýcem Georgem a kamarádkou Laetitií aby zachránil otce, který mu poslal podivný dopis. Všechny tři zastaví policista s tím, že přijeli do "města soumraku". V těchto městech, které skutečně byly v USA v 50.letech po západu slunce člověk tmavé pleti, který na chvíli opustí dům, riskuje lynčování. Zde slunce zapadalo za sedm minut, museli nastartovat auto a ujíždět za hranice městečka, kam je rasistický policista pronásledoval. Pak to skočí z thrilleru do žánru fantasy a užijete si příšerky v lese. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příběh zasazený do 50. let, kde barevní to neměli rozhodně jednoduché a sledujeme mariňáka Atticuse, jeho krásnou kamarádku Leticii a jeho strýce George, kteří se vydávají napříč Amerikou hledat zmizelého otce. Cestou naráží na plno problémů a musí se vyhýbat nejen rasistickým šerifům toužící je popravit, ale také skvěle vypadajícím monstrům vytažené z Lovecraftovy dílny a nutno říct, že finální 20 minutovka je atmosférická řež, která nešetří napětím ani šťavnatým Gore. Na své si příjdou fanoušci historie, monster, hutné atmosféry i spousta nejen hororových odkazů, ale také odkazů na Lovecrafta. Po prvním díle tedy velká paráda a natěšení na další díly jsou obrovská. 8/10. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nečekaně toporné. Celou hodinu to nechává všechny postavy něco nepřirozeně vysvětlovat a deklamovat, aby se to pak neobratně stočilo k nadpřirozenému strašení. Zda to má být pocta pokleslým žánrům ukážou asi až další epizody, ta první je ale extrémně rozklížená záležitost. Uteč nebo Watchmen byli úplně jinde. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem. Najlepšou scénou je asi "pomalý odchod" zo "zóny súmraku", ale aj uňho treba nepremýšľať. Čo ak by jedna strana nemala hodinky? Alebo by jej meškali o dve minúty? Proste smiešne. Kasting uchádzajúci, videl som lepší, ale aj horší. napojenie na HPL veľmi divné a nakoniec to dopadlo presne tak, ako som sa bál: fláknem tam nejaké CGI a azda to bude Cthulhu. A ak nie, tak nie. Fajn retro rasistická atmosféra, kedy stačilo mať inú farbu pleti, než bielu, a všelijakí zakomplexovaní čuráci a zmrdi vás boli schopní s úsmevom na perách obesiť. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama