Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

novoten 

všechny recenze uživatele

Co začne jako tradičně ukecaný a rozjívený animák, pokračuje jako zimní pohádka, která umí v pravou chvíli zmlknout a jen nechat fungovat interakci pár hlavních postav a kouzlo zasněženého lesa. A to nemluvím o poslední třetině, kdy se mi nejednou po tvářích koulely slzy jako hrachy. Nechápu, jak se mnou takhle nenápadná vánoční ochutnávka dokázala zdánlivě bez potíží vytřít celou emocionální podlahu. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Vřele příjemné zpracování příchodu lásky do světa plného nenávisti a smutku. Klaus si nehraje na žádnou komerčně vytvořenou pohádku, on je pravý. Již od začátku nás zahltí vskutku veselý pocit z něčeho příjemného, ovšem v průběhu děje začíná přituhovat a objevují se momenty, které jsou až k slzám. Neztrácí své poslání po celou dobu. Poslání zaměřující se na nalezení radosti, které přináší další radost, a právě takové moudro přináší v originálním pojetí příběhu a postav. S čím krásnější můžete spojit příběh o lásce než s Vánocemi? Dokonce se samotným příběhem světoznámého výrobce hraček, jenž přináší o svátcích do domovů nadílky a s nimi i radost. Jak originálněji lze takový příběh pojmout? Odpověď je jednoduchá, stěží, a proto Klausovi patří velký klobouk dolů. Gratuluji mu k jeho zařazení k nynějšímu seznamu každoročních filmů na Vánoce. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipná variace na vznik vánočních tradic, na které oceňuji i smutné tóny. Líbil se mi i hlavní vztah, kterým tentokrát nebyla láska, ta hrála roli jen vedlejší linky, ale přátelství mezi zprvu floutkem přinuceným dělat pošťáka na vystrkově a mrzoutským mužem, který dosud žil jenom smutkem a vzpomínkami. Naopak, vůbec mě neoslnila animace. SHRNUTÍ: Jo, listonoši dokážou zachránit svět. To dokázal už Kevin Costner ve filmu Pošťák a pak i ta bezejmenná černá administrativní pracovnice, která v uneseném letadle vysvětlila prezidentovi USA, že může použít na záchranu fax. A dostala za to slíbeno ministerstvo pošt. Viz snímek Air Force One. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Proč trvalo tak dlouho, než někoho napadlo udělat panu K. origin story?! Tedy co se stalo předtím, než začal svět brázdit ve svých kamionech a rozvážet coca colu?! Jakkoli obecně nejsem jeho fanouškem - preferuji spíše našeho pana J. -, tento příběh mne naprosto dostal. Úplně obyčejný příběh bez patosu, který však vezme za srdce. V hodnocení zaslouženě tam, kde je... 100% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Poněkud rychlý skok do místní TOP100 se povedl tomuto španělskému animovanému filmu, který vysílali na Netflixu. Jestli si vysokou pozici zaslouží, tak o tom jsem se chtěl co nejdřív přesvědčit i já a Vánoční čas tomu rozhodně pomohl. Při srovnání animace a celkového provedení nijak nevybočuje ze slušného průměru. Obzvlášť však potěšil milý příběh, který si hezky, nenuceně a nápaditě pohrál s "legendou" o vzniku Santa Clause. Mělo to vtip i poučení, tak i mě to celé příjemně uteklo. Sice se to bez honičky neobešlo, ale dnešní doba už je taková. Rozhodně lze tento film pro celou rodinu doporučit a za sebe dám krásné 4 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)
  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama