Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animáky moc nevyhledávám, neboť ve většině případů nebývají mým šálkem kakaa. Tato španělská variace příběhu o začátcích Santa Clause je však příjemnou výjimkou. Tohle mi zkrátka sedlo snad po všech stránkách. Líbila se mi animace. Líbilo se mi jak vtině byly napsané jednotlivé postavy. Líbil se mi relativně jednoduchý a velice milý děj, který měl moc příjemné tempo. Ideální je tento snímek konzumovat během vánočních svátků. Vánoční atmosféra na mě ovšem dýchla i na počátku jara. [80 %] ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

8/10 – Milý vánoční animák, kterému se jen velmi těžko dá cokoliv vyčíst. Má pěkný příběh, prokreslené hlavní 3 postavy, funguje po emoční stránce, hudbou možná šťaví emoce trochu víc, než je zdrávo, ale v konečném důsledku proč ne, animace vypadá po celou stopáž moc hezky, má silný apel na vánoční kouzlo a několik hezkých mouder a pravd, které mu přidávají na hodnotě. Přesto do jisté míry nesdílím zdejší nadšení a hype, který Klause katapultoval do stovky nejlepších filmů všech dob. Ono je velmi těžké mu cokoli vytknout a i já jsem mu práskl plný počet, ale až po delší době váhání. Nemůžu totiž říct, že bych byl z filmu kdovíjak odvařený, že by na mě nějak zvlášť zapůsobil a že bych si jeho sledování snad náramně užil. Zkrátka mi v tom příběhu chyběla nějaká jiskra. Klaus je sice řemeslně náramně dobře udělaný animák, ale není ničím zapamatovatelný a snadno zapadne mezi ostatními vánočními animáky. Ničím nevybočuje z řady a nepřináší na scénu nic nového, zajímavého, čím by se odlišil a zaujal. Prostě jen vypráví příběh, který jsme v plus mínus velmi podobné podobě slyšeli už mockrát a selhává v tom divákovi dokázat, že tuhle písničku teda ještě neslyšel. Ve snímku je spousta klišé, na které tu nikdo nepoukazuje, vlastně je to celé jedno obrovské vánoční klišé – od hlavy až po koule. V jádru je to jenom ošoupaná hollywoodská šablona, třebaže původ ze Španělska. Verdikt: „Kouzelný snímek, ale takový nemastný a neslaný.“ ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Nevzalo mě to. Ze začátku se mi líbila animace a originální koncept, ale pořád jsem se do toho (ne)pohádkového světa nemohl ponořit, což trvalo až do konce. Neříkám, že to nemělo pár opravdu moc pěkných momentů, ale celkově mi spíš připadalo, že je film dějově tak nějak roztroušený a nedrží pořádně při sobě. Když se pak příběh víc odhalí, tak všechny dějové linky jsou nejen předvídatelné (což je u pohádky asi docela normální), ale taky příliš jednoduše směřují ke svému konci. Žádné větší překvapení, ani v podobě nějakého fakt dobrého vtipu nebo tak. Ale jak říkám, především mně to prostě nějak nesedlo. (6/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, ktorá v období sviatkov určite stojí za zhliadnutie. Aktuálne tunajšie hodnotenie 90 % mi však príde trochu prestrelené. Klaus je veľmi slušne spracovaným príbehom o začiatkoch Santa Clausa, ale keď si odmyslím svojsky naladených obyvateľov a ich dedinku plnú konfliktov, snímka neponúka príliš veľa originálneho. Okrem menších úsmevov navyše zo mňa táto rozprávka nevydolovala príliš veľa emócií. Príjemné sledovanie, no pozor, aby ste od Klausa nečakali priveľa. Ja som, bohužiaľ, zrejme asi dúfal v niečo extra. 7,5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

To, co se zpočátku tváří jako další nezáživný generický animák, se postupně překlápí v hodně příjemnou vánoční pohádku, která umí v určitých chvílích pořádně emocionálně přitvrdit a ve výsledku je až nečekaně hezky promyšlená. Škoda toho nejdříve rozjíveného a poté až příliš temného začátku, kde docela dlouho trvá, než film začne prodávat své kouzlo a trochu nudí. Po stránce animace super. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu se objeví teprve po skončení příběhu. (Rominator)
  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)
  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama