Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 dílů skvělých, šestý dobrý a sedmým to definitivně pohřbili. Že to v Americe neměli ve druhé polovině dvacátého století černoši lehké, to se všeobecné ví, že to neměli lehké ani příslušníci dalších ras, o tom se mluví méně, ale také to bylo v seriálu znázorněno dobře, ale že by se gayové ukázali veřejně spolu v roce 1946, to je naprostá debilita. A že by jim někdo tleskal, no tak, to by nešlo ani v pohádce. V Americe, v zemi, která byla v té době víc než šovinistická, patriarchální, až mysogení, rasistická, prudérní a kastující by se něco takového veřejně nikdy nemohlo odehrát. To až v posledních dvou, třech  desetiletích se ubírá opačným, možná stejně urputným způsobem k opačnému exrému. Jinak skvělé herecké výkony, pěkný vizuál, dobré dialogy i hudba. Za mne spokojenost. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pohádka pr všechny, co mají rádi staré filmy. Kolikrát jsem si při sledování starých klasik říkal, o co mohly být filmy v té době lepší nebýt středověkého Haysova kódu. Kolikrát jsem si říkal, proč to prostě někdo nezkusil a nenatočil něco odvážnějšího. Tenhle seriál je o tom, jak by to mohlo vypadat, kdyby to někdo udělal. Zezačátku mi to přílišné odchýlení se od reality tehdejšího Hollywoodu trochu vadilo, ale nakonec jsem pochopil o co se tvůrci snažili. Je jasné, že realita by byla úplně jiná a většina aktéru by se pravděpodobně ocitla na blacklistu nebo ve vězění :-) Dobová atmosféra 40. let je samozřejmě úžasná, herci super, Laura Harrier nádherná, nejvíc cool postava byl pro mě majitel benzínky a pasák Ernie. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Na začátku WTF - sice zajímavý, ale hnus, pak hmmm, to by šlo, a nakonec opět WTF, tak asi takhle bych shrnul svoje pocity z tohohle seriálu. Strašně rozporuplný pocit, někteří herci jsou super (spíš ti starší), někteří jsou naprosto hrozní a otravní (většina mladejch), Parsonse už asi bohužel vždy uvidim jako Sheldona - ale ne že by tomu tady pomohl a hrál o tolik jinak než ve své ikonické roli. Celkový dojem rozpačitý - ve skrze mě to bavilo, ale asi s milionem výhrad, takže 3 hvězdy. (Netflix, orig.) ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

"Everybody comes to Hollywood, They wanna make it in the neighborhood". Po počátečních hodně gay dílech příjemná pohádka. Zajímalo by mě, jestli původní scénář počítal jen se sedmi díly, protože mi to chvílema přišlo dost nekonzistentní. Nicméně na Ryana určitě nezanevřu a budu se těšit na další sezónu American Horror Story. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na serial těšila, mám ráda starý Hollywood a tohle krásně přibližuje, jak to mohlo v té době chodit. Jsem ale k tomu malinko skeptická, hlavně k té homosexualitě, která podle mě tehdy nebyla tak očividná a to mi vadilo asi nejvíce. Chápu, že se Ryan snažil poukázat na to, jak by všechno bylo jinak, kdyby se některá tehdejší rozhodnutí jinak udělali. Ale prostě jsem malinko doufala, že to bude autentičtější než vymyšlené. Nicméně i tak se mi to líbilo. Musím ale na závěr říci, že doufám, že druhá série již nebude, úplně by to seriálu ublížilo, protože je jasné, čemu by se druhá série věnovala. Tahle série má své kouzlo, že ukazuje to, co nebylo v té době ani myslitelné, doufám, že si to tvůrci nepokazí. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Každá postava měla specifickou barvu kostýmu. (SONY_)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama