Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál Učitelka zkoumá spletitost a důsledky predátorského vztahu mezi mladou učitelkou a jejím studentem. Krásná a záhadná Claire se stane novou učitelkou na střední škole Westerbrook v Texasu. Claiřin život v nespokojeném manželství se svou první láskou z vysoké školy se změní, když ji Eric, šarmantní student posledního ročníku ztělesňující americký ideál, který navštěvuje její hodiny angličtiny, požádá, aby mu pomohla připravit se na závěrečné zkoušky. Všemi oblíbený a společenský Eric je kapitánem fotbalového týmu a skoro veškerý čas tráví se svými kamarády. Na první pohled se zdá, že Ericův život je dokonalý. Pravda je však taková, že čelí tlaku kvůli škole, přihláškám na vysokou školu, brigádě a k tomu všemu ještě pomáhá starat se o své dva mladší bratry. Claire a Eric spolu začínají trávit čím dál více času, až překročí hranice, čímž započne nenápadná hra nedovoleného svádění. Oni sami, ani jejich přátelé a rodina již nemohou ignorovat trvalé škody, které Claiřina volba napáchala. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

No vida, pořádná porce Nicka Robinsona na kterého se dá dívat ze všech úhlů pohledu a nejen na jeho krásný úsměv, ale i na jeho onanii. :-) Seriál poněkud zvrhlý, když si Nick jako mladý student začne s učitelkou v letech sexuální aktivity. Ale byl napínavý a zaplaťpánůh to neskončilo jako Kantor ideál nebo Zkažená úča, kde mě nespravedlnost zcela iritovala. Tady učitelka spravedlivě zaplatila za svou největší chybu v životě když měla mnoho času si to předtím rozmyslet. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ztratil jsem roky, Claire!“ Karty jsou jasně rozdané, stěžejní je, jak to tvůrci uchopí. Divák tak doufá, že to nebude rozbředlé a až příliš čitelné. Viditelné rozdíly mezi studiem na střední nebo vysoké škole u nás a ve Spojených státech jsou v osobnějším či rovnocennějším vztahu s učiteli. U nás jsou podmíněné autoritou profesora, za oceánem kladou důraz spíše na otevřenost a vstřícnost vůči studentům. Ovšem pokud se určitá hranice překročí, absolutně neexistuje „pochopení“ okolí. Po absolventském večírku už nebude nic jako dřív. Fotka v prádle, cucflek na krku. Testy na vysokou školu se blíží, student Eric a mladá učitelka ze střední školy v městečku v Texasu Claire by měli přidat víc doučovacích hodin. S „jasnými“ pravidly. Otázkou je, kdo je bude víc porušovat. Tenhle projekt sází na herecké výkony, na důsledky zakázaného vztahu a na pitvání se v následných krocích ústředních postav. Radovánky se v polovině série zlomí a vnímáme narůstající úzkost a bezvýchodnost situace. A pak přijde několik časových skoků, kterak je on osedlaný pověstí, která se sama rychle šíří. Pro jedny je legenda, pro druhé oběť sexuálního zneužívání. A u ní to trestem zdaleka nekončí. Vyloučená rodiči i mnohými nejbližšími nálepku jen tak nesundá. Nick Robinson je docela talent, Kate Mara (nemůžu si pomoct, ale místy mi připomíná Julii Roberts) dosud ve filmech vesměs sbírala spíš drobky, naopak dokonale sedla do chladného a sebevědomého seriálu Domek z karet, kde zaujala rolí ambiciózní novinářky. Stejně jako tady. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekával jsem hutné drama, které bude umět pracovat s (sexuálním) napětím mezi oběma hlavními postavami, ale toho se tu dočkáte jen v pár dílech. Spíš než minisérie mi to přišlo jako takové tři řady klasického seriálu nahňácané do deseti dílů. Hodně se skáče mezi událostmi, a až moc často má divák pocit, že musel vynechat několik dílů, kde se odehrála hromada věcí. Mara je tu sice nádherná, a jako učitelku by jí určitě chtěl každý puberťák, jenže tvůrci s tímhle konceptem oproti prvotním očekáváním až tolik nepracují, a mnohem více je to tak spíše o tom, jak se jednotlivci dokážou s nastalou situací vypořádat. Ve výsledku tu tak není nic moc originálního, ani moc významných důvodů, proč se dívat opakovaně. ()

RichB972 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál, který láká na téma 'zakázaného ovoce'. Vytknul bych ovšem až příliš brzké odhalení vztahu, což mělo za následek několik zbytečně slabších dílů. Silný závěr v podobě etického zamyšlení donutí přemítat nad možnými důsledky (a jejich míry) zdánlivě nevinného vztahu. 70%   Disney+, 4k HDR, původní znění s titulky ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Emocionální válka bez vítězů. Hannah Fidell se vrací k srdcovému námětu a až terapeuticky detailně se vypisuje ze všech smutných, žhavých, hřejivých i zničujících myšlenek. Na sledování je proto Učitelka občas příhodně nepříjemná, ale zároveň jako droga, od které se nejde odtrhnout. Nick Robinson je jako zamilovaný student přesvědčivý, Kate Mara jako šťastně nešťastná Claire ale hraje v životní formě a hypnotizuje každým pohledem nebo pohybem. A i když teen žánr můžu sledovat od rána do večera, v takhle realistické formě jsem ho dost možná ještě nepotkal. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Nick Robinson a Shane Harper, herci, ktorí hrajú študentov stredných škôl Erica a Logana, mali v čase natáčania prvej série 24 a 26 rokov. (Weezy22)

Reklama

Reklama